Hos doktorn

Datorn är hos doktorn, återkommer när den blivit utskriven.

Släckt var det här


Bra på tv ikväll...

Jo då, vi släckte. En kvart för sent... 
Jag hade somnat (trött mamma) och M satt med Elli på bröstet och spelade X-box och då försvinner lätt tid och rum =)
Men när jag vaknade så stängdes tv:n av och den lampa som var tänd släcktes illa kvickt. Fram med en massa stearinljus och sen satt vi och mös i soffan.

Nu har vi klämt en påse popcorn och tittar vi på Portugal-Sverigematchen. Bra fotboll! 

En hel månad!

En alldeles nykläckt liten Elli för en månad sedan

Oj oj oj vad tiden rusar iväg. Idag är Elli 1 månad gammal - 1 månad!!!! Vart tar tiden vägen?

Igår blev det 2 timmars promenad ute i blåsvädret - skönt! När M kom hem fixade jag middag. Tomat/mozzarella/avokado/basilika med lite olivolja över, hemmagjorda klyftpotatisar (som blev grymt bra), lövbiff och Lohmanders bea. Till efterrätt åkte den gigantiska godisskålen fram. Uno fick märgben och Elli fick mjölk. Vi tittade på en film och bara mös allihopa.
M hade med sig en låda mörk choklad - aj då....

Natten har varit bra, M fick ta henne efter nattmålet hon har lite svårt att somna om då och nu gick det inte så 1,5 timme senare fick hon mat av mig igen och sen somnade hon och sov läääänge! Strax efter 8 väckte hon oss nästa gång - lyx.

Idag har vi varit upp till Gränby Centrum. M skulle fylla på fästingvaccinet men när vi kom dit så visade det sig att det var ok att vaccinera sig även om man ammade så nu har även jag skydd i 3 år till.

Ikväll har jag gjort cheesecake, skulle gjort dumlekakor oxå men gör nog det i morgon. Får besök imorgon och något ska vi ju kalasa på. Ska vila lite nu när Elli sover - hon har varit gnällig idag och verkar haft lite ont i magen stackarn.

Glöm inte att släcka lamporna ikväll 20.30-21.30 samt ställa fram klockan en timme (där försvinner ännu mer tid...)

Oförtjänat

Stackars stackars M och Uno...

23.30 ville Elli ha mat och väckte mig - helt ok egentligen men jag var så j*vla trött så jag nästan mådde illa. Runt midnatt var det dags för "sidbyte"/"spenbyte" till den onda spenen (heter det så?). Elli tog ett rejält tag och det svartnade nästan för ögonen. När det gör det (det gör det för det mesta) brukar jag vilja krypa ihop lite och sparka av täcket från fötterna (blir så varm om fötterna när det gör ont - konstigt). Nu gick inte det för jag hade ett stycke hund som trängde mig från vänster och en make som trängde från höger så jag fick PAAAAANIIIIIIK! Började skrika och gapa att nu får ni f*n ta mig flytta på er (och en massa andra mindre trevliga saker). M, lugnet själv i de flesta situationer, försökte lugna mig, hunden flydde fältet och jag började grina... Jättelyckat...
Knappt 10 minuter senare sover M och Uno igen, 1 timme senare somnar jag och när Elli somnade vet ingen men hon sov till 5.15 och det tackar vi för.
Hon sover bra, just nu, vår docka, skriker inte på nätterna men bökar och gnyr och vill helst klättra på en men om man ger henne nappen och passar henne så somnar hon liggandes på sin kudde.

Efter 5:15 mjölkningen så somnade jag om och när jag vaknade hade M röjt i lägenheten (vi har städ idag) och höll på att göra frukost. Jag gav Elli frukost samtidigt som jag åt "Inner balance" som jag köpte i veckan. Mycket passande tyckte M och erbjöd sig att hyvla ost på allihopa så jag fick mer "inre balans". Tur att vi kan skratta åt mina utbrott i alla fall. Han är en klippa min M ♥

Just nu skiner solen & Elli sover i Babybjörnen. Idag hoppas jag det blir en promenad med Anna E.


Inner balance - Crisp´n light - Franska bagateller
Kärt barn har många namn.

Hipp hipp hurra

En härlig promenad i solen blev det och vi hittade det vi skulle ha till Elliot, glitterlim (jag ville egentligen ge pennor men det fanns vara i småförpackningar) och bilar med eld på.

Träffade Jonna och hon tyckte vi skulle ta en fika en dag, trevligt =)

Hem å plocka lite innan Elli vaknade. Ringde försäkringsbolaget ang Uno och dom tyckte vi skulle röntga eftersom vi inte behöver betala självrisk. Vi har även 2000/år i rehabiliteringsbidrag (ingen självrisk) om vi har remiss. Nice.

Ikväll skulle egentligen T&C m familj kommit men barnen var tyvärr förkylda så vi åkte över till Larssons och grattade Elliot som fyllde 5 år härom dagen. Så himla mysigt.

Nu har vi ätit lite varmkorv och bäddat ner oss. M har redan däckat men Elli verkar vilja vara vaken en  stund till...


Elliot med Elli som gör grimaser


Elli visar sin fina sida i Williams famn

Utvilad!

Ännu en bra natt och efter en tupplur på 1,5 timme så känner jag mig utvilad - lovely!

Kanonväder idag så när Uno fått en kissrunda sen så blir det nog en långpromenad för mig & Elli. Uno får vara hemma å vila benen... Ska fixa födelsedagspresent till Elliot. Han önskar sig sånt som glittrar, pärlor & bilar med eld på. Grannens pojk har glitterpennor så jag tänkte leta efter sådana.

Men först ska jag göra mig i ordning å få i mig lunch och det kan ju ta tid.... 

Ingen toppendag

Micke kom hem med Uno 12.30. Ingen röntgen utan dom misstänkte att han felbelastar eftersom bakhöfterna är dåliga. Vi blev rekommenderade att lägga pengarna på rörelsefysiolog och sjukgymnast. Ska kolla upp vad som täcks av försäkringen. Sen ska han ta kosttillskott. Stackars liten. Nu haltar han inte lika mycket som i morse - tack å lov.

Elli är jättegnällig idag, fick henne att somna 10 minuter så jag hann ta en snabbdusch och tvätta av mig hennes bajs.
Senare somnade vi alla tre, jag, Elli och Uno, och sov i nästna 2 timmar! Jätteskönt!

M kom hem med kebab så nu är vi mätta och goa. Ska kasta in en maskin tvätt och ta kväll.

Lilla Uno


Bild från röntgenavdelningen på Ultuna i januari. Uno har fått lugnande.

I morse när vi åt frukost så bad jag M kolla om vi hade några hundben hemma, Uno luktade illa i munnen. M gick iväg för att kolla och när Uno hörde vart han var och rotade så skulle han gå dit men då haltade han ordentligt på höger fram. M kollade tassen men hittade inget. Usch vad ledsna vi blev. Så nu är M inne med Uno hos veterinären. Åkte in 8.20, ringde nyss men hade inte fått träffa veterinär än, det var lång kö.

Uno fick diagnosen höftledsdysplasi i januari på båda bakhöfterna, vänster bak är värre än höger. Fick smärtstillande och antiinflamatoriskt och har sedan dess inte varit speciellt dålig utan faktiskt ganska bra. Så nu misstänker vi att han har dysplasi fram oxå =( Vår älskade lilla vän ♥! Håller tummarna för att det inte är allt för illa.

Annars så har natten varit helt ok. Väckte Elli strax efter 2, då var hela min säng full av mjölk. Hon hade lite svårt att somna om men det tog inte så lång stund. Sen var det dags igen 5.50 - jag kan inte klaga!

Nu ligger hon och äter - nybadad. Efter badet bajsade hon ner 2 badlakan och 1 mamma, bra jobbat! Har varit lite kinkig, hoppas hon somnar efter maten.


Skrattbild från igår eftermiddag.
Då var livet inte så tokigt

Tjohoo!

I natt har vi sovit!
Mat 21.30, 01.00, 05.40 och 7.30 och däremellan zzzzzzzzzzz =) 

Vi har haft en lugn förmiddag med en powernap så nu har vi tankat ordentligt med sömn. 

I eftermiddag har vi varit på mitt jobb och hälsat på och lämnat tillbaka luftmadrassen. Saknar dom faktiskt även om det är supermysigt att vara hemma med skruttan. Det är härligt att få prata med vuxna...

Efter det var vi in en snabbis på H&M för att kolla om overallen som F & I köpte till Elli kommit in i en storlek större. Dom köpte en jättesöt rosa sak men den är slut. Finns i vitt och grått (inte alls lika söta), rosa kommer in igen men dom vet inte när.
En sväng in på Lindex och köpte en amnings-bh/top och sen in på hälsokosten och köpte te som ska vara bra mot magont hos barn.

Vi bestämde oss för att vänta med att vara mjölkfria eftersom hon var så lugn igår kväll. Jag hade ju verkligen öst i mig mjölkprodukter igår och ändå var Elli lugn. Kanske är det så att magdropparna har börjat verka *håller tummarna*.

Nu ska jag mysa lite med E som precis slutat mjölka. När M kommer hem är det storhandla som gäller...

Vi har gymmat

Tränar i babygymmet

I eftermiddag, efter en 30 minuters powernap (tack Trygg Hansa för väckningen), så var det dags för träning. Njae, inte för mig (även om det skulle behövas) utan för Elli.

Plockade fram babygymmet och vilka stora ögon det blev. Spännande med alla färger. Det var väl inte kul så länge men en stund i alla fall. Tror Uno tyckte det var mer spännande, hade fullt sjå att försöka hålla honom borta.

Nu är M hemma och han ska fixa hemmagjorda hamburgare - mums! Sen ska jag duscha och bums i säng å samla sömn.

+140!

Jaaaa, Elli har gått upp 140 gram på 3 dagar! Nu är det slut med intensivammandet! Så skönt att jag knappt kan sluta le =)

Däremot så ska jag testa att vara helt mjölkfri eftersom hon har sååå ont i lilla magen på kvällen/natten.
Igår kväll så började hon skrika vid 8-tiden och höll på i omgångar hela natten. Har kanske fått ihop en timmes sömn i natt så jag är lite mosig. Sov en sväng i förmiddags men eftersom det är mat varannan timme så blev det ingen lång nap.

Ja, så nu är det slut med allt det goda för ett tag framöver. Härliga pastasåser på creme fraiche (M gör världens godaste!), ost, glass, choklad... Snyft! Har det inte blivit bättre på en vecka så kan jag lika gärna äta mjölkprodukter fast vi får hålla tummarna för att hon blir bättre. Börjar imorgon för idag har jag redan lassat i mig massor med fil (frukost och lunch) så hon får väl en härlig magknip ikväll, stackarn.

Vad gör man inte för det lilla livet ♥

Nu ska jag gå och lägga mig en stund, får passa på är det är lugnt här hemma.


Sköna söndag

     
Härlig morgonpromenad

Kvällen igår var toppen, Elli gnällde lite vid 19 tiden men sen var det lugnt hela kvällen. Hon drack ur flaskan och var så nöjd efteråt.
Natten däremot var väl så där. Hon har inte skrikigt men inte sovit utan bökat och gnytt hela natten. Men som sagt, inget skrik och det är ju skönt.

I morse när Uno pep och ville ut (runt kl 8) så var det kanonväder. Vi stoppade ner Elli i vagnen och gick ut på en härlig morgonpromenad allihopa. Solen sken och det var strax över nollan men kändes varmare. Vi gick en sväng till slottet och Uno sprang lös och njöt.

En god frukost när vi kom in sen gick jag och la mig, frös något så vansinnigt. Sov i 2 timmar så M gav Elli flaska så jag slapp amma och fick sova vidare.

I eftermiddag har farfar och Inger varit här med en jättesöt nalle och pengar till kläder. Vi har fikat och suttit och myst i soffan.

Nu är M på innebandy och jag ska ge lillskruttan mat.

Lugn lördag

      Hela Edsbyn utanför vårt skitiga sovrumsfönster

Kvällen igår var jättelugn, 4 trötta själar här hemma. Elli fick testa nappflaska men var så trött så hon fick inte i sig så mycket som vi hade tänkt men hon tog den i alla fall. Ikväll ska vi testa att ge i 2 omgångar.
Natten var oxå bra, åt och somnade direkt efteråt.

Idag har vi inte gjort mycket. M har varit hos frissan och vi har varit ute en sväng på stan i det fina vädret.
Vi tog en powernap efter lunch och vaknade av att hela Edsbyn stod och sjöng utanför sovrumsfönstret. Bandyfinal i Uppsala idag vilket vi även såg en del av på stan, några som druckit en "bandyöl" för mycket.

Ikväll blir det wraps och soffan, kanske en film...

20!

VA?!?! Bara 20 gram, så som jag ätit!!!

Ja, det var allt...20 ynkliga gram hade lilla skruttan gått upp. Distriktsköterskan tyckte att det var bra att det hade vänt och vi fick ny tid igen på måndag. Fram tills dess ska jag - just det - intensivmjölkas. Dessutom ska vi testa att ge lite extra mjölk i flaska på kvällen. Så då var helgen planerad... Men vad gör man inte för vårt lilla ♥.

I morse vinkade vi hejdå till mormor som varit här en hel vecka. Det har varit toppen att ha en hemhjälp/barnflicka denna veckan. Lite trist att vi inte hann med några långpromenader/shoppingrundor tillsammans men små svängar mellan mjölkningarna och trevligt sällskap har vi haft. Och god mat. TACK mormor!

Nu ska jag väcka Elli och ge henne lite mat, kanske titta på ännu ett avsnitt av Cityakuten...

Mycket presenter blir det

Ja då var det snart helg igen.

Igår kväll hade vi familjen Larsson/Strömberg på besök, kom med FINA kläder och en filt till Elli. Jättemysigt att ha dom på besök. När dom var här kom blombudet oxå, från en byrå M jobbat med, tack Grow!

  

Natten var ok, Elli hade lite svårt att somna om efter 2-maten men det var i alla fall inget skrikande. Vi köpte magdroppar till Elli igår så vi hoppas hennes mage ska lugna ner sig men det kan ta ett tag innan dom verkar.

En promenad på förmiddagen och en tupplur på eftermiddagen är allt jag hunnit med idag. Mormor tog Elli på en shoppingtur på stan så jag fick sova en timme på eftermiddagen - det var guld värt! Mormor tyckte Elli skulle ha en kam och hårborste.


När vi kom hem från promenaden hade posten kommit med ett paket med kläder från Hugo & Astrid. Självklart var det en bil på tröjan ;) En fin teckning hade dom skickat med oxå - Elli tackar!



Ikväll har mormor bjudit på stek med potatis och gräddsås, M´s favorit, och nu har vi bänkat oss i soffan. Elli är ledsen så mormor försöker trösta och M har åkt till gymmet. Snart matdags igen.

Imorgon förmiddag åker mormor hem, blir tomt eftersom hon varit här en vecka. Fick tag på billig tågbiljett så hon slipper sitta på en buss och skumpa. Har varit skönt att ha lite avlastning. Det var ju perfekt timing att ha hjälp här när man ska intensivmjölka eftersom man inte hinner så mycket annat då.
På eftermiddagen ska vi till bvc och väga. Håller tummarna att hon gått upp i vikt. Har hon inte det så blir det nog ersättning - funkar ju det med men det är ju smidigt att alltid ha maten med sig så jag hoppas vi slipper.

Nu ska jag fylla på vattenflaskan och sätta mig till rätta inför nästa matning.

Intensivt nu


Elli & mormor träffas för första gången.

Det ammas varannan timme så jag hinner inte med så mycket mer = inte så mycket att blogga om.

Igår var vi ute en sväng i solen, jag, mamma och Elli och sen gjorde mormor rotmos till lunch - mums!

Elli fick mat strax efter 23 igår och sen skulle hon INTE somna om. Klockan var runt 2 när hon somnade, då hade hon fått en omgång mat till. Pappa är kung på att natta men han behöver ju oxå sova så han orkar försörja oss ;)
Stackars Elli är väl övertrött eftersom hon aldrig får sova klart utan ska väckas och matas. Gör ont i mammas hjärta att ha en sån ledsen tjej.

Idag har vi varit ute en sväng, ätit lite lätt lunch och nu gapas det för fulla muggar. Mormor bär runt på Elli, dammsuger och fixar lunch, skönt att ha henne här. Snart dags för mat igen men jag vet inte hur det ska få plats i lilla magen. Somnar hon nu måste vi ju väcka henne snart. Hoppas verkligen hon gått upp i vikt på fredag när vi ska på återbesök för just nu är det inte speciellt kul för någon av oss. Tur att jag hade en hel drös med Cityakuten-avsnitt att titta på medan Elli äter.

Bvc kommer hit på hembesök kl 15 för att kolla hur vi har det med sovplats, skötbord mm. Väntar även på ett blomsterbud - spännande.

Nu ska jag vila lite innan det ringer på dörren.

Mamma Muuuuuuu


Nu har vi kommit hem från BVC. Först tyckte barnmorskan att det var onödigt att väcka henne på nätterna för att ge henne mat men sen var det dags för vågen. Skruttan hade gått ner 150 gram.

Så jag ska mjölkas varannan timme (dag och natt) och så har jag 4 magar. Mer lik en ko blir man väl inte....

Bönor och lök


Elli i "moster" Isabels famn. I Isabels mage ligger kusinen och plaskar.
Body från Fredde & Isabel och byxor från mormor & moffa.

Shit vilken lördagkväll/natt det blev. Köpte min "vanliga" sallad med bl.a rödlök och 2 olika sorters bönor. Ellis mage pallade inte det och det var skrik, magknip och pruttande in på småtimmarna. 
Tur att vi har M som är utrustad med tonvis av tålamod när det gäller hans dotter. 
Nu vet vi i alla fall vad jag inte ska äta....

F & I kom tillbaka från Sthlm på kvällen och hade köpt en härlig joggingdress och en body åt Elli. Joggingdressen, som ska bytas till en storlek större, var rosa och sååå söt. Bodyn matchade byxorna från mormor och moffa. TACK!
Vi åt lasagne och det blev en lugn, tidig kväll (förutom för M och Elli då...).

Igår var det en riktigt lugn dag. Vi var ute en sväng i det ljuvliga vädret, 12 grader i solen utanför sovrumsfönstret.
F & I åkte på eftermiddagen och vi andra slappade i soffan. 
Elli fick ett bad och sen var det nästan sängen för oss alla.

Natten har varit ok, mat var tredje timme men sen har hon svårt att somna om = trött mamma...
Micke stackarn har börjat jobba idag, tillbaka till verkligheten för honom & Uno.

Nu ska jag och mormor äta lite lunch innan Elli kräver sin. I eftermiddag ska vi till BVC och väga lillskruttan.

 

Bortskämd prinsessa

Bedårande skor från Ellis "Moffa" som ligger hemma sjuk och inte kunde följa med.

Igår kväll kom mamma, min äldsta lillebror och hans fru.
Med sig hade mamma en hel drös med presenter till Elli. Vi hade presentöppning långt in på natten.

Natten har varit gudomlig! Elli har sovit i sin egna säng. Jag vaknade kl 5 och fick väcka henne för då hade hon inte ätit på 5,5 timmar! Fick i henne mat sen somnade hon på pappas bröst och sen fick hon sova i sin säng igen.
Precis sådana nätter vi vill ha fram till det är dags att skippa nattmatningen.

Nu har brorsan och hans fru åkt till Sthlm för lite shopping och jag och mamma ska gå och köpa sallader till lunch.

     
Fina kläder från mormor & morfar

     
   
Från gammelmormor, bl.a 2 fina hemstickade koftor


Gulligt djur till vagnen
från fam Nilsson




Besök

Natten har varit helt ok, inget skrik men en liten tjej som låg och gnydde och inte skulle sova efter nattmaten. Ja ja, det kunde ju varit värre...

Igår var vi förbi mitt jobb en sväng och fikade. Elli var väl inte helt nöjd men det gick ändå bra. Fick jättefina presenter, både Elli och jag. Elli fick en fin body, ett par härliga byxor och en fantastisk klänning. Jag fick ett presentkort på König's, en av mina favoritbutiker. Både saknar och inte saknar att jobba. Det är ju inte direkt vila att vara hemma med ett litet barn men åh vad mysigt. Lånade jobbets uppblåsbara madrass så jag får ju gå tillbaka dit nästa vecka och lämna tillbaka den.

Fina presenter från mina kollegor

Ikväll får vi besök från Småland. Min mamma, äldsta lillebror F och hans fru I. Pappa ringde nämligen i morse och är jätteförkyld så han blir hemma. Tycker synd om både honom och mig. Jag saknar min familj men nu får vi en anledning att åka ner till Småland snart. Mamma stannar och åker hem någon gång nästa vecka. Skönt, kan behöva lite support här hemma när M börjar jobba.

Nu ska jag hoppa in i duschen. M är och tränar, Elli & Uno sover. Vi ska åka till IKEA samt storhandla mat i eftermiddag när städ är här och grejar.

Tänk, för 2 veckor sen var vi på bedömningsmottagningen - var tiden går!

Det går bra nu...


Sover en sväng i egen säng

Somnade ifrån bloggandet i går med en liten tjej på bröstet.

Vi har haft 2 helt ok kvällar och nätter utan skrik i timmar så vi är ganska utvilade. Man märker att mjölkandet suger energi från en men nu funkar även det ok och blir bara bättre och bättre.

Igår var M hos sin mamma en sväng, vi andra gjorde det nödvändigaste och sen var det kväll. Tiden går så fort.
Elli har fått en infektion/bacill i ena ögat så det geggar igen. Stackarn, åker på allt redan nu känns det som men det kanske är lika bra det. Vi har en salva som vi droppar i ögat 2 gånger om dagen och redan efter en gång är det bättre.

Fick brev från min gulliga mormor, Ellis gammelmormor, med godispengar i så det blev en liten påse från JamJam igår kväll. Mums!

Idag ska jag ta mig upp till mitt jobb och hälsa på. Ja, det är väl det som står på schemat utöver "det vanliga". Har ingen huvudvärk just nu - toppen!

Här kommer lite bilder på de fina presenter vi fått - tusen tack!

        
Från M´s syster m fam        Från fam Wåhlin                Från D&J

Nybadad

Sitter med en nybadad sovande bebis på bröstet. 

M sitter brevid.

Det är så här det ska vara.

♥♥♥

Trötter

Det var en övertrött tjej som inte ville sova igår kväll. Gapade på från strax innan 22 till klockan var nästan 2 i natt. INGET vi gjorde hjälpte. Tur att pappa har utrustats med gott om tålamod för mamma har ungefär lika mycket tålamod som sin dotter ;)

Men inget ont som inte har något lite gott med sig i alla fall, sen sov hon nämligen till 5.50, fick lite mat och somnade om och sov till 9. 

Mata Elli och frukost till oss andra sen var det ut med Uno i snön som gällde. Riktigt härligt att busa i snön

Jag har inte haft huvudvärk sedan jag blev gravid men det har jag fått igen lite nu, är inne på tredje dagen med migränliknande huvudvärk och är allt annat än pigg. Tog en dusch när vi varit ute med Uno och vilade en stund medan M fixade lunch. Efter att ha ätit själv och försökt väcka liv i en nu jättetrött bebis och gett henne mat så gick jag och la mig en stund. M gick ut med Elli (som började skrika) och Uno och jag sov i en och en halv timme. Så skönt! Har fortfarande huvudvärk men inte så jag vill kräkas i alla fall. 

Nu har jag betalt lite räkningar och fixat lite andra trista "måsten" vad gäller ekonomin. Elli börjar vakna så smått på M´s axel så jag ska väl göra mig redo att bli mjölkad.
Ska klura vad det ska bli till middag oxå, är inte så sugen på något alls just nu men äta bör man....


Napp


Med ljuddämpare

Natten var fantastisk. Elli sov som en stock och vaknade strax e 3, åt i 20 minuter och somnade sen och sov till kl 7. Hon var nog inte så hungrig med tanke på att hon åt i ca 5 timmar i går kväll. Så fort hon släppte taget så gallskrek hon så det var bara att ge upp igår och vara en levande napp.

Idag sov jag en förmiddagstupplur och sen var det inskrivningsbesök på BVC. Vi frågade om napp då eftersom hon vill äta hela tiden och barnmorskan tyckte vi skulle testa, det är inte meningen att man ska behöva amma mer än 15-20 minuter per bröst men fram till nu har jag ammat minst det dubbla...
Elli hade växt 1 cm och gått ner lite i vikt, väger 3640, men det tar hon nog igen nu när hon får i sig mat utan att bråka vid varje måltid.

En sväng på stan efter BVC, kom hem med en "skötväska", en vanlig axelremsväska från Fred Perry och ett par byxor till E. Letade efter lite tjejigare kläder men det vi hittade som vi ville ha fanns inte i hennes storlek.
När vi kom hem kokade vi nappar och efter att ha ammat enligt "normalt" så fick hon napp och tog den direkt. Skönt, nu hinner jag kanske göra något mer än att mata, mata, mata.

Fick ett paket på posten idag från en av M´s vänner m familj. En jeansklänning, body m spetskrage och strumpbyxor med spets på rumpan, allt från P.O.P - jättefint! Ska förska visa bild senare.
Fick även Ellis personnr och namnansökan som vi nu har vi skickat in till Skatteverket.
 

M bjöd på grym middag. Baconlindade färsbiffar m sambal oelek, stekt potatis (som jag inte gillar i vanliga fall men det var såå gott) och till det en löksås. Vi åt båda två tills vi mådde illa.
Efter maten somnade jag en stund i soffan med lilltjejen på bröstet.
Nu har hon fått mat, ny blöja och pyjamasen är på så nu ska vi dåsa in (hoppas jag).


   
Vaktar syrran                Får väl roa mig själv


Snabbt inlägg

Natten var TOPPEN! Inget skrik alls och en mätt nöjd bebis = nöjd mamma och pappa.

Nu får tjejen i sig mat och det är slut med 3 timmars amningarna. Däremot så är väl inte magen så van vid den mängden mat på så kort tid så hon gapar på rätt bra efteråt, får väl magknip. Tur att vi är två som kan lugna (men hon trivs bäst hos pappa). Hon är dess utom jätteröd i baken. Vi smörjer och luftar så gott det går, hon verkar inte lida så mycket men usch vad det ser ut att göra ont!

Idag har vi plockat lite hemma och varit ut på en promenad. Elli älskar att åka vagn, somnar innan vi ens kommit utanför ytterdörren.

Vännerna D&J kom förbi på fika och hade med sig en ljuvlig träningsoverall. Rosa med Brummelisa på ;)

Jag har inte hunnit vila idag som jag lovade mig själv så jag är ganska trött.

Nu ska jag gå å fixa sallad, till det blir det en saftig köttbit och kanske kanske en klick bea.

Sen blir det en tidig kväll... igen...



Aaaaaj

Usch, vilken kväll igår, natt och förmiddag.... Amning suger....
En riktigt ivrig, hungrig tjej och en övertrött mamma med trasiga, överfulla mjölkpaket är ingen bra kombo. Har inte gjort annat än suttit och legat för att försöka få i henne mat och hon har bara skrikit och skrikit och tillslut var jag så slut att tårarna bara rann bara det började närma sig amningsdags.
Tur att M är handlingskraftig för tillslut så ringde han till BB (trots att jag tyckte vi kunde vänta till måndag när vi ska till BVC) så vi fick komma in och få lite hjälp. Mina paket var sprängfyllda och Elli vrålhungrig så där satt vi och skulle visa hur vi ammade. Eftersom jag inte vill "förstöra" amningen med nappflaskor, napp och dyl (utan tips från proffs) så har vi inte testat något annat men nu fick vi testa amningsnapp (som kompis A rekommenderade) och nu funkar det alldeles utmärkt. Känns som jag är en ny människa!

Dessutom kom svärmor hit sent igår kväll efter ett besök sjukhuset så hon fick sova kvar här hos oss. Stackarn fick verkligen inte se den fina sidan av mig och Elli. Igår när hon kom sov vi och sen har det ju varit rena rama helvetet här. När vi kom tillbaka från BB fick hon tillslut hålla sin sondotter medan jag duschade och M rastade Uno. Sen åkte vi till M´s syster m familj och fikade en snabbfika. Tanken var att dom skulle kommit till oss och fikat men M avbokade det när vi fick komma upp till BB. Elli fick jättefina kläder. En body, ett par byxor och strumpor. Igår fick hon en body när Felicia kom (glömde nämna det). En med texten "Sover inte jag sover ingen..." Passade utmärkt i natt (eller tja, M somnade i och för sig när jag försökte sjunga E till sömns).

Nu är vi i alla fall hemma igen och Elli har ätit som en häst, stackarn har väl knappt fått i sig någon mat tidigare så som vi fightats vid i princip varje måltid. M och jag har ätit varsin pizza och jag har rastat Uno. Så nu är vi 4 mätta och slagna hjältar som ska krypa in under täcket och bara sväva bort i drömmarnas land. (Vi sätter väl på ännu en film vi inte ser klart).

Natta!

Så här hittade jag mina älsklingar ♥ när jag kom in efter
att ha rastat Uno ikväll. Nu intar vi sängen istället.

Besök


M´s söta systerdotter Felicia med Elli i famnen

Natten var sådär. Mat vid 23 och sen vaknade Elli 01.30 men hon är för ivrig när hon är hungrig så hon får inget "grepp" och då skriker hon för full hals (hmmm, hon har nog otåigheten efter sin mor). Först drygt 3 timmar senare var hon mätt och tyst. Sen sov hon till strax efter 8.

På förmiddagen hade vi besök. Ellis kusin, Felicia, var här medan M´s syster var hos frisören. Felicia är jättebarnkär så hon var med Elli hela tiden och ställer en massa bra frågor. När vi böt blöja idag ramlade navelstumpen av så då var det bara att förklara vad det var och varför.

I eftermiddag har vi bara myst i soffan och nu är det snart dax att mata igen.
Vågar knappt skriva att det gått bra att mata idag...
Sen blir det nog en promenad bort till Willys å fylla på skafferiet. M vill ha pannkakor ikväll så det får bli vår lyxiga fredagsmiddag.


Så här kändes mitt vänstra
mjölkpaket i förrgår.
Igår när jag gjorde frukost
och skulle skära upp ett
granatäpple s
åg jag likheter....

Gaphals

Natten har varit fantastisk! (jämfört med tidigare)

Elli var visserligen snorig och snörvlade men när hon väl somnat så låter det inte så farligt. Hon fick mat vid 22.30 och sen väckte jag henne vid 01.30 för blöjbyte och mer mat och sen vaknade hon vid 6 och låg och tittade. Det funkar för mig!

Kl 10 var vi på återbesök på BB där det var läkarundersökning och koll av hörseln. Elli visade sig från sin bästa sida..... eller inte. Gastade för full hals från det vi kom dit tills vi gick därifrån. Allt var i alla fall bra även om det tog tid att göra hörseltestet eftersom hon vägrade sluta skrika.

Hemma igen så var det matdags och vi la oss alla 3 (jag, Elli och Uno, M har varit på föreläsning i Sthlm fr lunch) i sängen och somnade. Vaknade över 2 timmar senare. Så skönt. Kastade i mig lite lunch och Elli fick lite mat sen gick vi på långpromenad med Uno. Det var jätteskönt ute. 

Elli har varit riktigt gapig idag, vet inte vad det är. Så fort hon är vaken så skriker hon för full hals. Hon är i alla fall inte lika snorig. 

Nu ska vi försöka sova.

Premiärdopp

Nyvaken tjej har precis glidit ner i ett härligt bad.

Ikväll var det dags för premiärdoppet och oj vad hon njöt, märks att hon är sin fars dotter!
Blev lite kinkig när hon fick vatten i ögonen men det gick snabbt över.

        
Hmm, är det så skönt det här? Ja, inte så tokigt faktiskt.   

Efter badet var det matdags för lilltjejen och sen har vi myst i sängen hela familjen. Nu sover dom allihopa och jag ska göra dom sällskap.

Imorgon är det återbesök på BB så jag får väl ställa klockan.

Zzzzzz


Eftermiddagstupplur är det bästa som finns!

I natt blev det inte mycket sömn. Elli snorar och rosslar och jag hade skitont i mjölkpaketen. M skulle vara gullig och flytta över Elli till spjälsängen så jag fick sova ordentligt och då vaknade hon och skrek och skrek. Energin jag haft bara försvann. Fick ihop några timmar till slut även om det inte var direkt världskvalitet på dom.

Sen hann verkligheten i kapp, man klarar sig inte utan sömn så idag har nästan allt varit skit. Såååå ONT i brösten, Elli ville inte äta (ta ordentligt tag) och jag hade ont i ryggen och allmänt ledsen eftersom man känner sig så hjälplös. Stackars Uno fick oxå skit. Skulle vara så nära hela tiden och var i vägen och mitt tålamod var noll. Stackarn!
Tur att jag har världens bästa man som har fått tåla mycket nu. Han rusade i väg och köpte bröstpump (för ena brösten vägrade Ellli ta) och i eftermiddags tog han Uno och Elli på långpromenad så jag fick lite egentid och tack och lov så somnade jag. Pratade av mig med mamma som förklarade att det var helt normalt att känna så här, så även om det nu inte skulle vara så så kändes det skönt.

På seneftermiddagen när jag ammade (funkar kanon nu när man ligger ner i sängen) så somnade både Elli och jag och sov så gott och efter dess så är jag mitt gamla jag igen (förutom att jag förmodligen har samma kupstorlek som Anna Nicole Smith hade). Har pumpat det stenhårda paketet som Elli ratat så nu funkar det igen.

Tack M för att du ställer upp så ♥ Du betyder allt för mig!

Öppna mejeri?

Dagarna knallar på. Vid 10 i morse var jag hos arbetsterapeuten och fick skena till handen för att bli av med domningarna, lite lunch och sen kom barnmorskarn från BB på väg. Vilken service det är att dom kommer hem till en och det känns så bra.
Hon tyckte att Elli blivit bättre i färgen och till på torsdag, när vi ska på återbesök, så borde det vara borta. Sen tog hon PKU-proverna här hemma så vi slapp göra det på torsdag. Stackars Elli, bli stucken i handen (jag kunde knappt titta).

Idag har mjölkpaketen blivit mycket större och det är bara amma som hjälper. Har tagit en varm dusch ikväll för att mjuka upp. Ska nog värma vetekudden innan läggdax.

Idag fick vi ett paket med posten, superfina kläder från min morbror med familj - STORT TACK! Nu har det första, men definitivt inte sista, Hello Kitty-plagget flyttat in i garderoben. Första "tjej-kläderna" i garderoben dessutom!


Så fint!!!

Fick även ännu en mor- och dotterbukett, denna gången från M´s jobb. Kanonfin!

M har verkligen servat idag, frukost, lunch och middag och han har så god hand med lilltjejen - världens bästa pappa! ♥
Idag har han dessutom fått gå och krama om en hormonell fru - jag vet inte hur många gånger... Tur att han står ut!

Nu - tandborstning och vetekudden!

Hungriga Elli

Här mormor ser du mina ögon. Och så har vi livvakten alltid redo i bakgrunden.

Nu har vi känt efter klart, det var i princip klart redan i lördags men man vill ju vara helt säker - ett namn har man ju resten av livet. Vår dotter heter Elli.

Ellis favoritsyssla är att hänga fast vid mammas bröst så det har hon gjort i flera timmar i streck. BB på väg har varit förbi och barnmorskan fick fart på lilla magen. Tänk att en sån "skitsak" ställa till det så. Annars var allt bra, lite gul men det borde försvinna nu när avloppet fungerar som det ska.

Och sen kom det blomleverans. En fantastisk mor & dotterbukett! TACK min älskade familj som är så långt borta. Längtar efter er allihopa!


Efter lunch gick vi ner en sväng på stan och köpte det påslakanset från Little Heart till vagnen som jag hittat på Skurk. Det var så skönt att komma ut i friska luften. Jag har nog tur som är så pigg och det känns lyxigt att får komma ut i "friska" stadsluften.

En sväng förbi AE som kom ut från jobbet och hälsade på oss, in på Designtorget och köpte en "BabyPin" som kanske kan hjälpa mig att komma ihåg vilken av mjölkförpackningarna som ska öppnas.
    
Påsklakanset                           Babypin

Ikväll ska M bjuda mig på en riktigt saftig köttbit. Har längtat efter det sedan vi fick veta att vi hade en liten på väg.

Livet är verkligen fantastiskt, vi NJUTER!

Sköna söndag



I förmiddags kom en barnmorska hit från "BB på väg". Hon tyckte att allt så jättebra ut. När hon åkt så åkte M och hämtade Uno. Vilken lycklig hund! Han är, precis som vi trodde, alldeles förälskad och ska vara med så mycket det bara går.

I eftermiddags gick vi ut på premiärtur i det fantastiska vädret och ikväll har hon knappt lämnat bröstet. Jag somnade en stund och ska snart gå å lägga mig igen. Imorgon måste jag sova lite mitt på dagen.

      
Premiärtur

En lugn natt

Efter mat runt midnatt så har hon sovit gott. Vid strax e 4 vaknade vi och låg å kikade en stund innan det var matdags igen. 

Har haft magknip och gapade på en stund (har inte bajsat än) men med ny blöja, en skön pyjamas och kel med pappa ligger hon nu och sover. 

Har fått några timmars sömn och har lätt att slappna av så jag är piggare än vad jag trodde jag skulle vara.

Jag ska hoppa in i duschen nu innan det är dags att mata igen. 

RSS 2.0