Jag lever

och har båda behagen kvar...

Toppenbemötande på Ackis!
Lite förhöjd sänka, febern hade gått ner så vi börjar med att testa ett nässpray som ska få det att rinna till (he he). Funkar inte det så är det antibiotika. Blir jag sämre så ska jag ringa direkt annars hör läkaren av sig igen på måndag.

Så jag har varit på Apoteket och hämtat ut nässpray och passade på att köpa en lite värre pump som man kan sköta med en hand. Hade fått bra betyg på nätet så vi testar väl. Är väl inte jättepigg på att sitta med den enkla jag har idag på natten, det tar en himla lång tid.

Så nu är den nya "Elli II" uppackad och ligger och steriliseras. När jag läste manualen så var det nästan så jag ångrade mig, tycker det verkar bökigt. Vi får väl se, annars hittar ni den på Tradera.

Jisses vad folk det är på stan. För er som läser och inte är från Uppsala så kan jag berätta att sista april/Valborg här är en JÄTTEGREJ!

07:00-09:30 Champagnefrukost
10:00 Forsränningen
11:30-14:30 Sillunch
15:00 exakt. Mösspåtagning i Carolinabacken, därefter champagnegalopp på nationerna och en del krogar.
Efter mösspåtagningen håller OD konsert i universitetsaulan/universitetsparken.
Under kvällen är det oftast proppfullt på nationer och krogar i stan.

Vi ska upp till Larssons och mysa. Får se hur pigg man är när man varit vaken sedan 02.30.... Men just nu står jag upp och är ganska pigg i alla fall =)

Jo då så att...

Hoppsan hejsan, inte konstigt jag var lite yr....

Vetekudden funkade inte.
Jag och pumpen tog en dusch och trots romatiken och massage så blev det ingen utdelning.
Väckte stackars Elli som fick slurpa i sig lite men hon var inte hungrig (stackarn).
Hårtorken i ca 1 timme i kombo med massage gav inte mer än ett par droppar.
Sen var jag yr och mådde illa, gick och la mig på soffan.
Elli vaknade en stund senare och fick äta, det släppte lite då.
Kände mig inte på topp och smackadäääääm: 39 graders feber (borde nästan vara personbästa, eller vad säger du mamma)
Nu har jag tid på gynakuten 11.30, efter att ha pratat både med distriktsköterskemottagningen och amningsmottagningen.
Kanske antibiotika.

Jag säger - ge mig vad som helst som gör det bättre annars amputerar vi!

Krama kudden



Alla andra sover men jag ligger här å kramar vetekudden. Lite knölar som måste bort.
Funkar sådär så nu ska jag in i duschen men därifrån får ni inga bilder...

Klockan? Tja, 03:44........ Gäsp!

2 månader!

Vår lilla tjej, redan 2 månader gammal, snuttar på tummen.

Så, har jag deklarerat. Förstår inte varför jag alltid väntar till sista veckan... Lite fix å trix eftersom vi gör avdrag för hushållsnära tjänster. Jag hade missat att den delen skulle vara inskickad innan 1 februari om man vill ha pengarna innan midsommar men vi klarar oss ändå så nu kommer skattepengarna först i augusti. M´s kommer inte förrän i december, ganska bra att sprida ut det lite...
Dessutom kom föräldrapenningen igår =)

Har fortfarande huvudvärk och nu är alvedonen slut så jag får ta en tripp till apoteket i eftermiddag.

Gårdagen var inte speciellt spännande. Elli hade sovit oroligt och så väckte Uno oss 7.30 och ville ut. Fick väcka Elli och då blev ju hon hungrig och gallskrek hela kissrundan. Dagen fortsatte med huvudvärk (beror nog på dålig sömn), vika tvätt, tvätta mera, handla lite mat och rensa i matlådeskåpet.

M kom hem och hämtade Uno vid lunchtid igår och var upp till Ultuna för att träffa rörelsefysiolog och sjukgymnast. Det gick bra. Det var jättebra att vi kom dit medan Uno fortfarande är så rörlig i lederna. Nu ska han tillbaka dit nästa vecka och då ska han ha tagit smärtstillande innan så han är lite lugnare när han ska träna så han utför rörelserna rätt. Känns bra, vid gör ju vad vi kan för att han ska ha det så bra som möjligt.

Det blev en tidig kväll för oss allihop. Natten har varit ok, Elli sover fortfarande lite oroligt och bökar och stökar en hel del. Vid 3 var hon klarvaken och låg och skrattade och jollrade. Hon skriker i alla fall inte och det gör mycket men det tär en del på mig att inte få sova. Fick sova lite extra i morse, Uno var nog trött efter Ultunabesöket. Jag hann duscha och ge Elli mat innan morgonpromenaden som blev först strax efter 10.

När vi kom hem från rundan hade Elli fått paket från mormor och morfar. Kofta, leggings och 2 "bodylinnen" att sova i. Hon är så varm på nätterna, kanske därför hon sover så oroligt. Tusen tack!!!

Nu har jag ätit lite lunch och snart är det dags för Elli att vakna och äta innan vi fixar lite ärenden på stan. Har lite tvätt att vika och en maskin igång just nu så den här dagen går nog fort den oxå.

Paket från mormor och morfar

En lördag utan partaj men kalas på söndagen


Vaknade på lördagen och hade fortfarande ont i huvudet men nu hade jag även värk i benen, som om jag hade träningsvärk, var inte alls på G =(
Men vem vill vara inne när det var så fint väder. Klämde ett par alvedon och sen packade vi matsäck och drog ut till Wik. Slöade hela dagen, läste bok, busade med Uno och bara hade det härligt i solen.

     
På eftermiddagen när vi skulle åka hem var det bara att inse, 30-årsfesten får förmodligen klara sig utan mig ikväll. Ringde födelsedagsbarnet och sa att jag skulle försöka sova en stund och se om det blev bättre men det såg inte ljust ut. Trist!
När vi kom hem tog jag ett par alvedon och gick och la mig och vaknade inte förrän klockan var 22.30!
Fortfarande mör och nu hade jag ont i "onda bröstet". Elli fick äta så mycket hon orkade och sen pumpade jag så mycket det gick. Sen var natten ganska stökig, Elli ville äta/ligga vid bröstet hela tiden så det blev inte så mycket sammanhängande sömn.

 
Uno har fått för sig att han är en människovalp.

På söndagen vaknade jag ordentligt trött, ont i huvudet och öm i bröstet men kände mig ändå piggare än kvällen innan. Ett par alvedon och sen kände jag mig pigg så vi åkte iväg på kalas ut till M´s syster, vars man fyllt år. (Lite huvudvärk dör man väl inte av.) Vi hade köpt med oss ljudboken "Midvinterblod" av Mons Kallentoft och födelsedagsbarnet verkade nöjd. Jag läste boken när vi var på Maldiverna och tyckte den var riktigt bra!
Kanonväder även om det blåste kallt och vi satt ute och fikade. Så började huvudvärken komma tillbaka igen, nu värre än innan och bröstet var riktigt ömt - mjölkstockning! Aj aj aj! Hade sån tur att M´s syster hade bröstvärmare kvar från när hon ammade så jag fick låna dom. Bet i hop tills vi behövde åka hem för Unos skull (han var hemma) men kände mig allt annat än pigg. Väl hemma sen var jag helst slut och hade riktigt ont. La mig ner och hoppades att Elli var riktigt hungrig och hon åt så mycket hon orkade. Dessutom hade jag 38 graders feber, jag som i princip aldrig har feber. I med mer alvedon och sen var det bara att försöka tömma så gott det gick med Ellis och pumpens hjälp, det var INTE skönt!
M lagade middag och jag ammade och ammade och ammade. Men innan jag gick och la mig hade det värsta släppt - tack och lov!

Det blir inte alltid som man tänkt sig


Ja, den här helgen blev inte som jag tänkt mig.

I fredags var det kanonväder! Jag gick iväg och köpte sushi tloch satte mig på gården och njöt. Då vaknar lilla skruttan och inget hjälpte mer än mat så där satt jag, ammandes och åt sushi med pinnarna i vänster hand. Man klarar verkligen av saker man trodde var lite omöjliga nu när man fått småbarn, äta sushi med pinnar i vänster hand....

När M kom hem var vi så sugna på att sitta ute i solen och äta middag. Uno rastades och Elli matades och sen började jakten på en plats i solen. Vi hade riktig tur och hittade en på "Ågatan 11", gamla Paus. Menyn var jättebra och när vi fick beställa (det tog en stund) så M beställde in en öl och oxfilé, jag valde tonfisk och primörsallad. Vi tyckte vi hade världens timing eftersom Elli var mätt och precis hade somnat MEN efter ca 30 minuter hade maten inte kommit. Servitrisen ursäktade sig och sa att maten var på G och att dom bjöd på en efterrätt eftersom vi väntat så länge.
Efter ytterligare 30 minuter hade vi fortfarande inte fått någon mat och solen hade försvunnit så det var kallt ute så vi gick in och satte oss. Nu var jag lite orolig över att Elli skulle börja leva rövare så snart vi fått in maten, ska man betala ganska mycket vill man ju gärna kunna njuta av maten utan spädbarn hängandes i spenen... Väntade ca 20 minuter till och tillslut, efter ytterligare påtryckning från M så kom maten in. VILKEN BESVIKELSE! Primörsalladen bestod av sparris, broccoli och blomkål - allt dränkt i någon senap. Jag gillar verkligen alla ingredienserna men den här blandningen var inte alls god. Men droppen som fick bägaren att rinna över var M´s filé. I menyn står det 220 gram oxfilé och M ville ha den medium. In kommer en liten hockeypuck som var så genomgrillad att den var torr.
Kanske kanske någon hungrig stackare hade varit tyst och ätit upp sin mat men inte vi. Ska man lägga ut så mycket pengar på mat måste det f*n vara bra! M gick till en servitör och sa att vi inte var nöjda och visade honom oxfilén och sa att vi inte ville betala för vår mat. Servitören skickade ut tallriken i köket, tror inte han fattade att vi menade allvar. M sa till honom igen att vi vill inte äta maten här, vi kan betala för ölen och colan men inte för maten, vi vill gå härifrån. 
Servitören: "Men du får en ny köttbit, den är på väg". (Vad skulle det ta, en timme till???)
M: " Nej tack, vi vill inte äta här, vi kan betala för drickan men vi tänker gå härifrån nu.
Servitören: "Jaha, ok, då tar jag betalt för drickan.... (Hur vågar han?!?!! Bjud tänker jag!!!)
Servitör nr 2: " Dom ska inte betala för drickan!"

Så efter 1,5 timme gick vi där i från vrålhungriga. Som tur var hann vi in till ICA innan dom stängde och köpte pepparbiffar och bea, dricka och lite snarr... Till en 3:djedel av prisen vi skulle betalat på restaurangen. M fixade i ordning käk medan jag gav Elli mat och sen åt vi - mycket godare än på Ågatan 11!

På kvällen hade vi båda huvudvärk men trodde det var för vi inte fick mat förrän sent....

Härligt vårväder ute

Trött mamma med huvudvärk och rastlös hund ute i vårvädret

M blev kvar i London, blev bjuden på fotboll - Everton-Chelsea - och det ska man inte tacka nej till!

Elli var lugn igår, tack å lov, men i natt har hon varit snuttig och ätit oftare än vad hon brukar.

Dagen idag har varit ganska lugn. Jag har haft en helvetes huvudvärk eftersom jag var vaken så mycket i natt. Den har jag försökt bota med massor av choklad - bra va? Har jag otur får Elli ont i magen av det = skrik = mer huvudvärk.... Ond cirkel...

Det har i alla fall varit kanonväder så vi har varit ute en del i solen. Sen mötte vi M på stationen.

Nu har jag precis tvättat av mig en spya, känns lite meningslöst att tvätta håret nu för tiden =)

Vi hade tänkt käka på en uteservering ikväll men det blev lite sent och vi vill inte sitta ute å frysa så det blir det M önskar (jag stretade i mot in i det längsta) - Pizza från Alexander som jag ska gå och hämta nu.


Magnolian (??) blommar för fullt

Slarvat runt på stan...

Ooops, blev lite mer shopping än vad som var tänkt. Och allt som var utöver det som var tänkt var till Elli (men nästan allt var på rea så då sparar man pengar, så det så!!!).

En liten påse smått å gott på apoteket, amningslinnen på H&M, en vanlig vit topp och hårspännen till mig och en klänning till Elli.

  

Sen till Duka där det blev en liten 500 ml Margarethaskål (köpte en 2 l och en 3 l häromdagen). Den lilla säger vi är till Elli...


Och en sväng till Åhléns för att leta efter vantar till Elli eftersom vi slarvat bort en av hennes och det är ju fortfarande lite kallt ibland (dom hade nämligen inga varken på H&M eller Kappahl, orkade inte gå in på Lindex).
Där hittade jag lite på rean oxå, en grå topp och en body i lite större storlek.



Var även och bytte batteri i den ena av mina gamla David & Goliath-klockor som jag inte använt på år och dar. Nu när jag är mammaledig passar den perfekt (matchar inte kostymen så bra...)


Stora tjejen

Tar igen förlorad sömn

Fy farao vilken dag igår. Ingenting man gjorde hjälpte och inte skulle hon sova! Från kl 14 igår så var hon vaken och sur fram till klockan nästan var 22! Under hela dagen sov max 5-10 minuter åt gången förutom en lite längre vila på en ynka timme, fr kl 13-14. Inte ens ett bad hjälpte. Dessutom blev M kvar på jobbet för att göra klart inför Londonresan idag men strax innan 20 var han hemma med vackra tulpaner och fantastiskt fina entrecôteskivor. M lagade mat (blev sparris till köttbiten - mumma!), rastade Uno och plockade i ordning i köket. Tack och lov att han finns! Stor eloge till er ensamma mammor (eller pappor för all del) där ute!!!

Idag är det mycket bättre! M steg upp kl 5 för att åka till London men vi steg inte upp förrän klockan var strax efter 7. Mata och fixa å dona, rasta hund mm. Kl 10.30 var vi på bvc. Lilla tjejen har blivit så stor. Nu är hon 7 1/2 vecka och är 58 lång och väger nästan 5 kilo (4975 gram)!

Efter bvc gick vi till mitt jobb och hälsade på. Jag gick iväg och köpte en sallad och lunchade med mina kollegor som jag saknar (även om det är supermysigt här hemma - för det mesta).

Lite shopping på det gör väl ingen olycklig. Visar i annat inlägg...

När jag kom hem ringde jag Svenska Kennelklubben men dom hade inte fått in några röntgenbilder från Ultuna - morr! Ringde Ultuna och dom skulle höra av sig men har inte gjort det än. När jag pratade med dom för ett par veckor sedan så sa dom att dom hade skickat bilderna till SKK så jag betalade fakturan till SKK men icke. Vad trött jag blir!

Har även ringt en annan vet.mottagning. Vi behöver nämligen fylla på Unos rabiesvacc. innan den 25:e. Vi fick komma när vi ville, det var bara att ringa innan (så det inte var lång kö).

Nu borde damen vakna snart och vara jättehungrig. Kvällen blir förhoppningsvis lugn, får se om M kommer hem ikväll eller blir kvar i London tills imorgon...

Surpotta

Jag vill INTE åka vagn

Usch, idag är Elli en riktig surpotta... Inget duger och hon sover inte alls bra. Tur att jag har fått en sån bra bok av Lizette om bebisars olika utvecklingsfaser, Växa och upptäcka världen, så jag vet vad det beror på. Bara att gilla läget...

Har ringt Svenska Kennelklubben ang svar på Unos röntgenbilder men dom hade stängt för dagen. Annars har dagen gått ut på att försöka ha en så nöjd dotter och hund som möjligt vilket idag verkar vara mission impossible....

M kom hem!

Jag vill INTE leka

Sniiiikers

Pjucks inköpta på Stadium

Igår tog vi det ganska lugnt. Jag skulle ha röjt ur garderober men hade en envis huvudvärk som inte ville ge med sig.

På eftermiddagen tog Elli och jag en sväng på stan för att göra av med lite kosing jag fått i bonus. Kläder är jag inte så sugen på att shoppa just nu med ganska många kilon kvar så det blev ett par sneakers. Hade ställt in mig på ett par vita Converse men hittade ett par andra som jag gillade mycket mer. Har lite svårt att hitta pjucks till mina babyfeet så jag var så glad att jag hittade ett par som passade.

När vi kom hem var jag så seg. Vi kastade oss i soffan och då ville Elli äta. Och människan är ju lat av naturen så jag orkade faktiskt inte hämta amningsnapp och tänkte att nu ska jag banne mig testa utan - och det gick hur bra som helst!

När M kom hem gick vi och hämtade mat (meze piato) på Tzatziki men det var inte alls så gott som vi hade för oss. Sen turades vi om att underhålla en jättegrinig Elli och spela lite Guitar Hero - jo rå, jag var bäst ;)

Borta mycket bra

men hemma är ändå bäst (och tur är det väl att man tycker det)!

Efter frukost i morse packade vi och började resan hem. Förberedde mig på det värsta men det gick hur bra som helst!
Paus i Linköping för blöjbyte och lunch till oss alla 3 och Uno fick en kissrunda. Blöjbytet går till historien då jag fick skura skötbord och golv 2 gånger innan vi kom ut därifrån för att någon inte var klar med sitt ;) Det var lite kö utanför när vi kom ut från toa.
Tuffade på ca 1.5 timme till och tog sen paus vid Järnaavfarten för blöjbyte och Elli ville ha lite mat. Vi var hemma igen 16.30 så dörr till dörr tog det 6.5 timme med alla pauser och Elli var jätteduktig.

Nu är M och spelar fotboll med grabbarna, Uno har däckat på mina kuddar och jag försöker få Elli att somna själv i sin säng så jag sitter här och drar i speldosan.

Glömde visa solhatten vi köpte till Elli på H&M igår, den kommer här:

En dag på stan

Elli sov gott i natt, från kl 21 till 01.30, lite mat i 5 minuter och sen sov hon till 5.30, och sen till kl 8!
Vi åt frukost och gjorde oss i ordning och sen åkte vi in till stan för lite shopping. Var på jakt efter en jacka till Elli men det var hopplöst. Finns i princip inte att få tag på vårjacka i stl 62 till små tjejer. De flesta affärer har inte ens fått in och de som har fått in har slut sedan länge. Hade så gärna velat ha en jacka från Lindex men det verkar som mission impossible...

En hel del påsar blev det i alla fall. M köpte 1 t-shirt, en skarf och ett linne på MQ och sen köpte jag en supersnygg t-shirt till honom från G-star Raw på Olssons.

Jag fick med mig ett par flaskor med hårspray som jag får dela med M.
En väggklocka hittade vi oxå.

Elli drog vinstlotten idag


2 skjortor till sommaren och en tunn jacka från H&M


Body Fixoni från Skattkammaren
Body Fixoni från Skattkammaren


Adidaströja (lite stor nu men i sommar kanske...)

Vi åt hamburgerbrunch på Kafé de luxe där Fredde jobbar som kock. Hela familjen var med, bara Isabel saknades, hon var i Malmö. Hamburgerbuffén var hur god som helst, hemmagjorda hamburgare, hembakt bröd och en massa annat gott. När vi ätit klart åkte mormor till jobbet.


Kafé de luxe uteservering


Fredde njuter innan arbetspasset

Efter shoppingen åkte vi upp till David och Malins lägenhet som var toppenfin, bra planlösning och fräsch. Där bjöds det på glass och jordgubbar.

När vi kom hem till Åryd så gick M ut och la sig och läste bok i solen. Det var lite för kallt för mig.



Ikväll har vi ätit räksmörgås och sen har jag och Elli badat badkar. MYS!



Nu är klockan alldeles för mycket. Elli ligger brevid och är lite väl pigg, skrattar och jollrar så nu ska jag försöka få henne att somna.



5 generationer

5 generationer
Gammelgammelfarmor, gammelmormor, mormor
mamma och lilla Elli


Igår förmiddag bar det av mot Älmhult. I bilen satt jag, Elli, mamma och Fredde.
När vi kom fram åt vi lunch hemma hos min mormor Saga och gav Elli lite mat sen bar det av mot gammelfarmor Maja där det blev fotografering. Gammelfarmor Maja, snart 96 år gammal, är en krutgumma och hade städat lite innan vi kom och stod och velade vilka kläder hon skulle ha på sig.
Elli var lite tjurig så vi hon fick käka tills hon var lite "loj". De första korten vi tog var hon högröd i ansiktet av ilska.


3 generationer

 
Ellis gammelmormor, min lilla mormor Saga

Min mammas faster Britt kikade förbi och hade med sig ett jättegulligt halsband till Elli. Ett silverhalsband med en nallebjörn och rosa stenar.


Britt

Fredde skulle börja jobba kl 15 så det blev ingen lång visit men det var så härligt att ha varit där, det värmde i hjärtat att se hur lyckliga "de gamla" var över vårt lilla mirakel.
Tyvärr hann vi inte hälsa på min morbror, vi ringde men det var ingen hemma så dom jobbade säkert. Det får bli en annan gång....

In till Växjö igen och lämnade F på jobbet och sen åkte vi en sväng innan vi åkte och hämtade moffa på hans jobb.
Mamma och jag gick en sväng i Åryd med barnvagnen, så härligt att se och minnas sin barndoms lilla håla. Tycker här är mysigt med sjön och allt men jag skulle inte vilja flytta tillbaka. Sen bjöds det på färsk spagetti och köttfärssås och sen kom M och Uno =)

Blev ingen sen kväll, tror vi var i säng redan kl 22. Elli sov gott i vagnen.

Smauland

Nu är vi framme i Åryd [Aaaauury]. Tågresan gick hur bra som helst! Elli somnade innan vi gick på tåget i Uppsala och sov över tågbyte. Vaknade strax efter 12, fick ny blöja och mat, jollrade lite och somnade sen om och sov ända till vi steg ur bilen hemma i Åryd.  Däremellan var vi in på Samarkand och kikade på Lindex, handlade på Maxi, en fika och sen hämtade vi "moffa" men hon sov så sött.

Ikväll har det varit fullt hus och det har burits och gullats. Mormor åkte in och hämtade morbror David och hans Malin och sen kom även "moster" Isabel.

Nu sover hon sedan ett par timmar så det är väl snart dags för kvällsmålet. Det är bäddat i gästrummet och det ska faktiskt bli riktigt mysigt. MEN vi saknar pappa och Uno som kommer först sent i morgon kväll.

Nästa stopp på vår turne (känns som schemat är späckat ) är Älmhult. Ellis gammelmormor och gammelgammelfarmor blev jätteglada så nu ska här fotas 5 generationer kärringar ;) Morbror Fidde hänger oxå med.

På äventyr i storstan

Glad tjej i vagnen.
Bilden är tagen för 2 veckor sedan, mycket har hänt sedan dess.

Efter strul med tågbiljetterna till Växjö stressade vi iväg till tåget mot huvudstaden. Resan gick jättebra.

Härlig lunch med Lizette och hennes stora fina mage. Sen strosade vi på stan och letade efter en lite varmare vårjacka till Elli men hittade ingen som inte var sviiindyr. Har inte tänkt ge 5-600 för en jacka hon bara kan ha ett par månader.

Promenerade bort till M´s jobb och åkte med honom hem.

På vägen hem stannade vi på Leklust för att lämna in vårt vagnchassi som strulat lite men när vi kom hem så hade vi fått 08:ans chassi och då passar inte liggdelen eftersom vi har en 09:a. M fick åka tillbaka och då fick vi butiksexet för dom hade inget lånechassi.

Packade på kvällen för om en timme ska vi sitta på tåget ner mot Växjö.

Nu har Elli ätit klart så nu ska jag fixa det sista innan vi åker.

Äntligen är datorn frisk!


Nu är datorn hemma igen!!!
 
Elli har precis somnat i vagnen och jag kan för första gången på lääänge blogga ordentligt och lägga in bilder.

Just nu sitter jag med SJs kundtjänst i örat. Har bokat tågbiljett ner till Växjö imorgon. M kommer ner på fredag kväll och sen stannar vi till söndag. Så på fredag blir det en tripp till Älmhult för att hälsa på min mormor och gammelfarmor. Kanske hinner vi även träffa min morbror och Carina?

Påsken har varit härlig, vi har varit ute i solen en massa. I fredags var vi hemma hos farfar Rune och Inger och M tvättade bilen och la på sommardäck. På kvällen var vi hos familjen Ulfseke och grillade. Elli var sur hela kvällen och skrek och skrek (var hungrig men hon hade mjölkat ur så jag hade inget kvar så hon fick vänta tills vi kom hem).

I lördags packade vi matsäck och åkte ut till Wik och var där i 5-6 timmar. Solade och läste bok och bara njöt. På vägen hem stannade vi och köpte Guitar Hero.

Uno bland blåsipporna i Wik.

I söndags drog vi till IKEA och köpte nytt porslin och en massa kräkhanddukar. Solen sken från klarblå himmel så vi åkte till farfar Rune och Inger igen, lånade baksidan och låg och gottade oss i solen. M´s bror med familj kom dit och vi fikade och hade det mysigt.
Vid 5-tiden åkte vi över till Lecken som nyss kommit hem från sin 4-veckors semester i Thailand. Grillade fläskfilé, till det en mozzarella/tomat sallad. Vi hade tagit med oss X-box och gitarren och sen rockade vi loss. JAG var bäst!!! Körde på medium utan problem men det klarade ingen av grabbarna så det var sura miner. Hi hi

I måndags städade vi här hemma och sen kom Tommy och Camilla över med Theo och Malte. God fika och Elli fick en supersöt klänning och scarf. På kvällen däckade vi tidigt alla tre.

Tommy & Camilla m barnen.

Igår träffade vi Linnéa från föräldragruppen och hennes lilla tjej Selma Lou som är född den 9 mars (då Elli skulle varit född). Vi var ute och gick i solen, amningspaus i Botaniska trädgården och sen en varm choklad på Unico för det var inte så varmt som vi trodde. En kompis till Linnéa kom dit och tillsammans gick vi till barnavdelningen på Stadsbiblioteket. Där var det kanon så det var inte sista gången jag och Elli var där. Elli sov hela tiden förutom när hon åt.
På kvällen jobbade M sent så Elli fick följa med mig på mitt sista styrelsemöte i bostadsrättsföreningen. Det gick ganska bra, vi gick hem när det var en ynka punkt kvar.

Nätterna funkar bra. Hon äter oftast runt 22.30-23 och sen en gång vid 3-tiden. Sen vaknar hon vid 6-7, ibland senare. Kan inte klaga!

Här kommer lite bilder på lilltjejen. Det har hänt mycket den sista tiden =)

  
Tränar nacke                    Skrattar i vagnen

       
Det är härligt att få ny blöja!

Ses vi på Blåkulla?

Datorn är fortfarande hos doktorn så det blir ännu ett inlägg utan bilder... Igår fick vi beskedet att Uno har dysplasi även på lederna i frambenen, både armbågar och bogleder. Tungt men ändå inte oväntat. Han har haltat lite de senaste dagarna så nu på morgonen har han fått smärtstillande. Den 27/4 ska M åka med honom till sjukgymnast & rörelsefysiolog. Hoppas dom kan hjälpa oss så han klarar vara med oss lääääänge!

Igår hade jag även besök av Anna E och hennes fina tjejer, Sofia & Julia. Elli fick härliga rosa byxor och en fin body. Dessutom blev hon rejält ompysslad.

Härom dagen kom även ett paket på posten, sånt är alltid kul! Det var från min morbror och hans fru Carina. Carina hade varit på Gekås och hittat en jättegullig klänning som Elli borde kunna ha i sommar. TACK!

Jag hade skrivit in i min kalender att vi hade tid hos bvc på måndag. Jag ser inte i min kalender (i telefonen) vilka dagar som är helgdagar men måndag är ju röd dag. Så igår ringde jag till vår distriktssköterska för att dubbelkolla och hon hittade ingen bokning alls på oss... Hon undrade om vi kunde kika förbi på eftermiddagen och vi hade inget inbokat så 13.30 var vi på bvc. Elli väger nu 4290 och är 56 lång - stora tjejen.

Sömnen för Elli funkar så där... Efter sena kvällsmaten vill hon inte somna om utan är gärna vaken ett par timmar. Oftast så skriker hon inte så länge man gör något med henne men så fort man låter henne ligga så testa hon gränserna på stämbanden. I natt fick M ta den svängen som satte igång strax innan 1 och höll på till ca 2.30. Sen ville damen ha mat igen 3.45 men åt bara några minuter innan hon somnade om och sov till klockan nästan var 8 (låg och jollrade i sömnen fr kl 6 men det är bara mysigt).

Nu är det i alla fall långledigt för M, skönt för oss alla. Vi har inga direkta planer för helgen. Förhoppningsvis ska vi på "äggorientering" med familjen Svensson i eftermiddag (beror på vad det är för väder). Sen ska väl bilen tvättas och nya däck på. Vi hoppas även kunna grilla med Lecken i helgen. Han har precis kommit hem från sin 4 veckors semester i Thailand. Kanske en sväng till nya IKEA oxå... Nu sover alla andra i familjen så jag passar väl på att ta en välbehövlig långdusch...

GLAD PÅSK ALLIHOPA! Vi kanske ses på Blåkulla ikväll ;)

Det lilla kräket

Stackars liten!
I morse, strax e 6, ville lilltjejen ha frukost men hon åt inte så mycket som hon brukar. När hon hade ätit klart ville mamman sova lite till så Elli låg och jollrade lite bredvid och plötsligt så badar hon i sina spyor. Det var bara att slita av henne kläderna och hålla henne under kranen.

En gång är ingen gång tänkte jag... Sen var hon lite seg (inte konstigt), fick i henne lite lite mat strax e 7 och sen somnade hon och sov i 2,5 timme sen väckte jag henne för hon hade ju knappt ätit något. Fick truga i henne lite mat och hon åt i ca 5 minuter (mot ca 40 i vanliga fall) sen ville hon inte ha mer. Efter en kort stund fick den nyduschade mamman en annan sorts dusch. Ja ja, vad gör man... Men när hon, flera timmar senare, fortfarande bara ville sova och inte ville äta och fick upp allt hon åt och lite till (tillslut kom bara magsaft) så ringde jag till sjukvårdsupplysningen. Dom tyckte att jag skulle åka till barnakuten eftersom dom små liven torkar ut så lätt. Givetvis så jobbade M idag men vi bor ju nära så jag klädde på mig och Elli spyfria kläder och traskade upp till sjukhuset.

När vi kom upp till Ackis, kl 15, så började Elli bli lite piggare och ville faktiskt ha mat men då fick hon bara äta 30 sekunder var 5:e minut, gissa om hon var sur... Dessutom fyllde hon en blöja så hon var nog helt tom i magen. Efter en timme fick vi komma in i ett rum och då fick jag fullamma henne. Tack och lov så fick hon behålla allt. En sjuksköterska kom in och tog temp och vi vägde henne - 4140 gram!!!! Tjohooo! Ingen feber tack och lov. Efter ytterligare en stund kom en läkare och klämde på magen, tittade i halsen och i öronen samt lyssnade på hjärtat. Allt verkade bra. Hon misstänkte att Elli åkt på ett magvirus och bästa medicinen är bröstmjölk. Eftersom hon fått behålla den mat hon fått på sjukhuset så var det bara att traska hem igen. Ikväll har hon fått behålla den mat hon fått och varit vaken ett par timmar.

Just nu sover hon så vi håller tummarna för natten...

Kalaslördag

I går kväll mös vi hemma i soffan med lite småplock = ostar, skinkor, marinerad scampi och kex. Alkoholfri cider till det men det hade inte varit fel med ett glas vin... Till det serverades innebandy i världsklass - Storvreta mot AIK där AIK tyvärr vann efter straffar.

Vi somnade tidigt allihopa. Elli väckte mig strax innan midnatt för mat så det var bara att sätta sig upp. 01.45 vaknar jag till och upptäcker att jag halvsitter och sover och i knät ligger Elli och sover, vi har somnat båda två under amningen. Läskigt! Försökte flytta på henne men då vaknade hon så M fick ta över så jag fick sova lite till. Gick så där för jisses vad hon skrek. Tålmodiga M gav flaska men det räckte inte så runt 3.30 fick jag hoppa in och fylla på i lilla magen. Låg ner och gav mat och vaknade strax innan 7 i morse av att Uno ville ha uppmärksamhet. Vi hade somnat under amningen - igen, men nu låg vi ner i alla fall. Somnade om och vaknade runt 8. Skönt att få sova lite...

På morgonen har M och Elli haft musikstund. Hon har suttit i M´s knä och bara njutit och tittat. Mysigt! Idag ska vi till farfar och Inger. Inger fyller 65 idag - HURRA, så vi ska dit och äta lunch och fika. Just nu har Elli somnat i vagnen och vi håller på att göra oss i ordning. Solen lyser från klarblå himmel, kan inte bli mycket bättre!!!

(Har inte fått svar på hur det gick på röntgen, dom ska ringa i nästa vecka men vi hade en riktigt seg hund igår kväll...)

Redan fredag!

Jisses vad veckan gått fort! Vår dator är fortfarande hos doktorn men nu har jag M´s jobbdator medan han är hos veterinären med Uno och röntgar framlederna. Elli somnade gott i går kväll och när hon ätit vid midnatt så la jag henne ner och rusade ut i köket för att värma på extra mjölk (hon får det på kvällarna) men när jag tittade in i sovrummet så sov hon!!! Vågade knappt tro det var sant! Men man ska inte ropa hej. Efter maten vid 3 så ville hon inte somna och det sköts raketer i blöjan så jag gick upp för att byta. Vad gör ungen då, jo ligger och garvar hur pigg som helst på skötbordet.... Så sedan kl 3 i natt så har jag nog sovit knappt 1 timme totalt. Vi har varit ute på vår motionsrunda i alla fall så Elli fick somna en stund. Under tiden hade jag sötpotatis i ugnen - gott med bara lite smör och salt. Men M ringde när han var på väg hem och tänkte stanna på Martinas och köpa hem lunch så det blev vegetarisk lasagne till mig. Lite sötpotatis slank det ner ändå. Nu ska jag kleta på lite maskara innan Elli vaknar och vill ha mat.

Fortfarande hos doktorn

Datorn är fortfarande hos doktorn så det blir ett kort inlägg utan bilder. I söndags var mina vänner AnnaS och Hanna här och hälsade på. Supermysigt! Elli fick en leksaksbil (mjukis) från Brio i en härlig gul färg =) Elli var hur lugn som helst men sedan dess har det varit riktigt jobbiga kvällar/nätter. Igår kväll var första kvällen sedan i söndags som hon inte gallskrek men hon låg vaken från kvällsmålet (23:30) till 2:10 så mamman är liiite trött idag. Igår hade vi besök av Åsa med barn. Härligt med spontanbesök. Kanonväder igår så vi var ute på en kvällspromenad hela familjen. Nu är det någon som skriker och vill ha mat så det ska hon få sen hoppas jag att vi kan ta en tupplur tillsammans.

RSS 2.0