Här händer det grejer!!!

Mycket har hänt sedan detta fotot togs i slutet av juni

Från att vara ett ganska hjälplöst litet knyte har vi nu en stor tjej här hemma!

Elli ligger inte stilla många sekunder. Så fort vi lägger ner henne så rullar hon från rygg till mage. (Hon vänder från mage till rygg oxå men inte lika lätt.)
Inte nog med att hon vänder sig, hon tar sig framåt oxå! Det ålas och krälas så nu är det inte en lugn stund. Från att ena sekunden legat på rygg i babygymmet så ligger hon helt plötsligt en meter där i från och suger på torkställningen...

Bruttan in action

Dessutom pratas det för fullt. Det är DA-DA-DA, GA-GA, AJAJA, NA-NA-NA och hela meningar på Swahili. Hur kul som helst, förutom när mamma och pappa tycker det är sovdags. Där är hon som sin mor och babblar och svamlar tills ögonen rullar runt i skallen :D

Potatis är ju hur gott som helst!

För snart 2 veckor sedan började vi med smakportioner. Först potatis och nu palsternacka. Men favoriten är helt klart MAJSKROKAR! Mmmmmmm låter det när hon sitter och smaskar! Och på tal om det...

... nu sitter hon i princip själv. Lite vingligt är det fortfarande men korta stunder klarar hon sig galant. Usch, vad fort det går.

Sitter själv

Lilla donnan tar nu dessutom napp! Vi trodde ju att vi hade lyckats när hon var ett par veckor gammal men icke sa nicke. Sedan dess har det smaskats på alla fingrar, vems har inte spelat någon roll. Någon gång har hon tagit napp i bilen men annars har hon fått raseriutbrott om man försökt få henne att ta napp. Men sedan en vecka så funkar det och vi har sluppit mycket gnäll, för det har varit lite kinkigt den sista tiden. MEN för det mesta så är det en "liten" solstråle vi har!

Vår härliga solstråle ♥

Å så lite siffror från 4½ månadskontrollen på BVC den 16 juli.
Längd: 64 cm
Vikt: 7580 g
Huvudomf: 40,6 cm
Elli följer sin kurva och utvecklas kanonbra!


Ja, det är en pigg och glad tjej vi har som har nära till skratt. Då och då kommer det riktigta skrattattacker så hon kiknar och då njuter mamma och pappa!

♥ VÅR LILLA SKRUTTA ♥

Lata dagar - Semestern 2009

Lata dagar i solstolen

Nu är M´s semester slut. På måndag är det dags för "vardag" igen.

Vad har vi gjort då?

I nästan 3 veckor var vi på Öland. Helt fantastiskt!
Vi hade fint väder i princip hela tiden.
Vi latade oss och bara njöt.
M tog en kite-surfingkurs och är nu "fast" och letar utrustning.
Men mot slutet längtade jag hem lite så när M surfat klart åkte vi hem.

Elli sover i förtältet på Eriksöre Camping - Öland


Vi kom hem torsdagkvällen och på fredagen åkte vi ut till Öregrund för att fira kusin Felix som fyllde 9 år.
Fika och grillat - jättemysigt.
Efter maten tuffade vi vidare till Nolsterbystand (Östhammar) och familjen Larsson/S där vi stannade till söndagen.
Mys, fiske och spel - vi bara njöt!

Sen dess har det gått 3 veckor.
Vi har utgått från vår instängda lägenhet.
Det har blivit åtskilliga dagar ute i Wik.
Middagsdater med familjen Åkesson/Eriksson, Lecken, Tägtströms mfl.

I tisdags tog vi en tripp till Åland (Eckerö) med familjen Åkesson/Eriksson. Bara en dagstur men riktigt trevligt :D

Idag har Ellis farmor varit på besök och lunchat och fikat med oss.

I sommar har jag även fått besked om att jag får behålla min tjänst på jobbet och dessutom bättre villkor!

Ja det har verkligen varit SEMESTER och vi har faktiskt haft riktig tur med vädret - vi kan inte klaga!

Men efter att ha spenderat 3 veckor i friska luften på Öland så har vi nu insett att vi "måste" skaffa oss ett hus. Att sitta i en lägenhet utan balkong när det är härliga sommarkvällar vill vi helst inte göra ett år till så nu har jakten börjat.
I söndags var vi i Sigtuna där Next House hade visning (utanför Sigtuna). Vi trodde att det skulle finnas visningshus men det gjorde det inte så i onsdags åke vi till deras "visningsby" utanför Åkersberga. Men det var inga hus för oss. Visst är dom läckra men valmöjligheterna få och planlösningen var ingen höjdare så vi letar vidare.
Vi kikar både på att bygga nytt och på köpa "gammalt". Just nu känns t.o.m radhus som ett alternativ trots att vi egentligen vill ha en villa med lite större tomt. Bara vi får en uteplats där vi kan andas FRISK LUFT.
Drömmen vore ett hus liknande detta men först krävs en rejäl Lotto-vinst! (håll tummarna för oss)

Vad har vi gjort mer? Jo, ätit ätit ätit ätit och sen ätit. Tyvärr har vi inte motionerat så flitigt så nu är det alldeles för "fluffigt", kan väl inte riktigt skylla på Elli längre. Så från och med måndag så är det slut med godiset för min del och dags att börja röra på fläsket. Har nästan blivit godis varje dag och det är ju inte hälsosamt varken för kropp eller plånbok. Men någon diet blir det INTE! Någon måtta får det ju vara!!! Nepp, godisförbud och promenader får räcka.

I 6 veckor har vi varit 2 som turats om att hålla Elli nöjd men from måndag har jag "heltid". Det är ju jättemysigt och mycket har ju hänt under sommaren (kommer i eget inlägg) men det vore att ljuga om jag sa att det är "lugna gatan" att vara själv med en 5-månaders tjej. (Hur i hela friden klarar ni av det som har fler barn???)

Men först väntar en helg där det är ganska tomt i kalendern innan det dags för M att börja jobba igen.

Dåligt uppdaterat!

Det har ju varit semester...
Men nu ska jag försöka blogga ikapp.

Öland, Öland, Öland


M & William tar ett kvällsdopp

Vi är kvar!

M är iväg och försöker kite-surfa för tredje dagen. Lite taskigt med vind. Ny hobby som än så länge gillas av frugan eftersom det gör att det tillbringas mer tid på denna härliga "öen".

Vi latar oss och gör så lite som möjligt.
Förra veckan var Freddan här med ungarna onsdag-fredag. Supermysigt!
Nu har mormor semester och i söndags var kärringarna i Borgholm och shoppade lite och igår på marknad i Färjestaden. Men marknad är inte riktigt min grej. Lite marknadsgodis sen är jag nöjd. Skulle ha ett nytt koppel till Uno men det fanns inget djurstånd alls.

Nu är jag en äkta campingtant. Har fått ett par egna fusk-Foppa i härligt ljusrosa ;) Sen lånar jag en fleecejacka trots att jag har en egen luvtröja med mig. Ingen camping utan fleece! Ha ha!

Igår gifte sig min härliga kompis Hanna med sin Mattias ute på Grinda. Åh vad jag hade velat vara där. Ett riktigt spontanbröllop (typiskt Hanna). När jag fyllde trea-nolla kidnappade M mig och vi åkte ut och bodde på Grinda och åt på värdshuset. Ljuvligt ställe!

I alla fall så ser det ut som vi beger oss hem imorgon eller övermorgon. Vi måste bara förbi Kosta Outlet först. Hade tänkt åka förbi gammelmormor men vi får ta det en annan sväng för jag längtar faktiskt hem lite. Men eftersom M är fast i kite-träsket så åker vi eventuellt tillbaka hit en sväng. Känns som egen husvagn är ett "måste-inköp" i höst. Det funkar visserligen jättebra att bo här men det hade varit skönt och kul med eget.

Hemma står dessutom Ellis "nya" tripp-trapp-stol. Köpte en på Blocket som var så nylackad att när svärfar skulle hämta den så hade lacken inte torkat ordentligt. Nu är det dags för stora tjejen att sitta med vid matbordet och börja smaka potatis.
Stora tjejen som babblar som bara den och rullar och rullar och rullar. Hinner knappt lägga henne på rygg förrän hon rullat till mage. Gissar även att det redan är en tand på G för de senaste dagarna, speciellt igår, har hon varit  gnällig och vill gärna ha något kallt att bita på.

Elli i mommos och moffas diskbalja

Uno trivs här som fisken i vattnet. Han badar och simmar varje dag, gärna flera gånger. Nu verkar det som giftalgerna är på gång så vi får se om det blir något mer bad.Vi är utbjudna till familjen Larsson/Strömberg ute i Öregrund där dom har stugan för sig själva denna veckan. Dessutom är vi välkomna till ön vid Imatra i finska skärgården där familjen Eriksson/Åkesson huserar denna och nästan hela nästa vecka.
Vi får se vad vi tar oss för.

Hakuna matata :D

(Ordetspråket, eller livsstilen, Hakuna Matata, innebär total befrielse från alla bekymmer och all oro)RSS 2.0