Redan fredag!

Elli sov gott efter gårdagkvällens urladdning. Stackarn!
Just nu ligger hon och jollrar, får se hur länge hon är nöjd. Jag passar på att flaxa runt här hemma och fixar lite här och där.

Om ca 2 timmar är min lillebror David och hans tjej Malin här! Som vi har längtat!
Ska ju bli kanonväder i helgen - vilken timing!

Uno ska till sjukgymnasten idag och testa gå på löpband i vatten. Får se om han gillar.


Bild från SLU

Regnig torsdag

Igår var det fullt ös. På förmiddagen fixade jag en massa. Bland annat så fixade jag hundvakt (tack Anna!!!) och så bokade jag hotell i Gtbg nästa helg. Då blir det STCC och Liseberg.

Efter lunch var det dags för mammapromenad i regnet. Vi var bara 3 st men vad gör det, vi hade jättetrevligt och strosade runt i Svartbäcken bland alla fina villor. Stannade på en lanthandel och köpte kalkonbratwurst till middag och någon rabarber-lakritsgegga som man ska värma och ha över glass. Får testa det i helgen.
Fikade på Trianon som har jättegoda bullar men tjejen bakom disken hade nog en dålig dag och ingen av oss tog en bulle så betyget blir dåligt.

På vägen hem svängde vi förbi Skurk som hade rea i butiken!

Suit från Holly´s, linne (tänkte använda som klänning) från Mocklis
och så hörselskydd från Peltor till nästa helg.


På kvällen åt vi kalkonbratten men den var inte så god. M skulle åkt till IKEA och köpt köksluckor men han var så trött så det får bli i kväll eller i helgen. Det går fort, vi har uppskrivet vad vi ska ha. Har pratat om nya luckor i ca 5 år så det väl på tiden att vi får tummen ur...

Vid 20.30 vaknade Elli och hade så ont i magen. Gallskrek och inget hjälpte. Stackarn skrek i princip konstant i nästan 1,5 timme. Sen somnade hon på mitt bröst. Usch, det gör så ont i hjärtat när man inte kan göra något.



Arraksbollar

Här kommer det! Receptet som är så simpelt att man nästan skäms ;)



Bäst är sen att förvara dom i frysen, dom kladdar snabbt.

Vår lilla fisk

Tittar på när mamma administrerar

Igår kväll hade vi en hade vi en trevlig kväll på Katalin med Jill & Dan efter en dag i solen. Maten var god och den fick avnjutas i lugn och ro för Elli sov massor igår. Det gjorde ju visserligen att hon inte var så trött sent i går kväll men 23.30 slocknade även hennes blå.

Idag har det varit fullt ös. Vi slopade badbyxshoppingen igår och tog den idag istället. Promenerade upp till ÖoB för inköp av schampo, balsam mm och nu förstår jag varför vi A L D R I G är där, det blir liiite väl mycket skräp. Fick i alla fall med mig det jag skulle ha (och lite till så som godis och klistermärken till Elli). Får väl se det som ett motionspass för det blåste ordentligt.

När vi kommit hem åt jag lunch och sen röjde jag bland en massa papper, satte in i pärmar och betalade räkningar.

I eftermiddag var det babysim och vi har fått en liten fisk. Det sprattlades hej vilt =) Fick "tanka" lite mat mitt i men sen var det fullt ös igen. MEN oj vilken trött tjej det är efteråt. Jätteledsen och ville inte ha mat, var nöjd när hon fick duscha med pappa men sen skreks det igen av trötthet. Lilla sötbönan somnade när jag höll på att klä på henne ♥

Nu är vi mätta och goa efter en pasta som kastades ihop av det vi hade hemma - blev supergott. Bacon, rödlök,vitlök, mozzarella, soltorkade tomater, oliver, cremefraiche, sambal, ruccola och sen riven parmesan på det.


Dagens middag

Nu kommer Dan, Champions League final!


Laddat för fotboll

Mysmorgon

Nyduschad Elli myser med sin pippi.

Elli är så himla härlig på morgonen, nästan alltid en solstråle.

Idag är det däremot så där, hon är verkligen gnällig. Magknip gissar jag men jag lyckades ändå fånga ett par leenden med kameran. Hon älskar sin pippi och kramar och pussar den så fort den är i närheten.

VI har duschat (det gillar vi båda!) och nu håller vi på att göra oss i ordning för dagens fix. Vi ska fixa nya badbrallor, en födelsedagspresent till Jill (champagne) och lite leverpastej till Uno.

Sen hoppas jag det blir tid att njuta i solen på gården.

En dag i solen

Sover med sin "Pippi" ute i skuggan

Igår var vi ute på gården nästan hela dagen - skönt!

På kvällen grillade vi färsbiffar m fetaost, sallad och tzatziki till det.

 
BBQ-mästarn och det goda resultatet

På kvällen var Elli sur, gick och la mig med henne strax efter nio och vi somnade båda två.

Bus på filten ute på gården

Bröllop (lördag)

Det är lite att tänka på när man ska dra iväg hela familjen.

Efter frukost var det duschning av nästan hela familjen (Uno får duscha en annan dag). Sen fick jag rusa iväg och fixa bröllopspresent - 2 skålar i rostfritt från Anders Petter. (Hade kollat på dom dagen innan men ville vara säker på att jag köpte rätt.) In på apoteket och fixa medicin till Uno och sen en sallad som M och jag delade på till lunch.

Så bar det iväg mot Bålsta, till Thomas och Saras bröllop. Vi åkte fel och det blev världens omväg. Ok, jag var väl inte världens bästa kartläsare men kartan var svårläst ;) Vi hann i alla fall fram i tid.

Bröllopet var jättefint, festen efteråt trevlig och maten jättegod. Vi hade ingen hundvakt så Uno var med i bilen. När klockan var 20.30 åkte vi hem. Elli sov nästan hela dagen så hela vägen hem var hon sur som ättika. När vi svängde upp vid garagen hemma så blev hon lugn. Hon längtade nog hem.


Var glad i bilen på väg till bröllopet i alla fall.


Egentid



Mammas gryn! ♥ dig! 
(Tack Anna m familj & Hanna för den gula bilen, en klar favorit)


Elli vaknade innan förra inlägget var klart. Hon sover jättebra på nätterna nu, nästan hela natten, och lurar lite med oss på morgonen oxå så vi kan inte klaga. Detta medför dock att vilan på förmiddagen blir kortare men det är det värt.
Nu har jag stängt in mig själv i sovrummet för nu känner jag att jag verkligen behöver lite egentid!

Fredag:
Jo då så att... M behövde givetvis åka in och jobba på sin semesterdag! Jag hade verkligen sett fram emot lite egentid. Behövde hitta en klänning att ha på mig på lördagens bröllop och dessutom fixa present. Hade varit skönt att få göra det utan barnvagn men icke sa nicke... Hade, som tur var, kikat lite på nätet och hittat lite alternativ på Kappahl (!!!) så när städpatrullen kom så drog vi ut på stan, jag och en lite sur Elli.

Efter ett par timmar i trängeln (märktes att många var lediga) så kom vi hem med några påsar. I dom fanns det 2 klänningar från Kappahl, den 3:dje som jag ville se på hade dom inte fått in än.
Dessutom så fick Elli en rosa skallra från Brio, en vit top i ekologisk bomull (H&M), en blus (Åhlens), ett bar übersöta pjucks (H&M) och en kruka (SIA).

 
Lite av Ellis shopping


Mammans shopping, en klänning till bröllop och en till vardags.
(den 3:dje får jag titta på nästa vecka om den har kommit in då)
Allt från Kappahl

Eftersom jag inte var stormförtjust i klänningen jag köpte till bröllopet + jag behövde någon kofta eller ngt att ha över så drog vi upp till Gränby när M kom hem. Jag var inte ett dugg sugen men jag hoppades att dom hade den 3:dje klänningen på Kappahl där uppe. Det hade dom inte men jag hittade en "kofta" att ha över klänningen inne på JC av alla ställen. Superskön!

En spagetti carbonara fick avsluta dagen. Jag var helt slut!

Torsdag = födelsedag

Presenter! Vill tacka mamsen, papsen och min mormor för bidraget!

Det har varit full rulle i familjen Janssons liv så något bloggande har det inte funnits tid till.

I torsdags fyllde jag år - hipp hipp hurra, eller? Njae, tycker inte det är så mycket att fira men det är ju en ursäkt att fika =)

På morgonen gick vi till Kvarnen och köpte frukost. Då var det europeisk marknad på Vaksala Torg och där fanns ett stort stånd med olika fudge och tryffel. Köpte hem ett par bitar (250:-/kilot!!!!!) och blev tyvärr besviken. Inte alls så goda som jag trodde.


Dyr, mindre god fudge

På eftermiddagen kom M´s familjer samt Anna, Sofia och Julia hit på fika. Vi var nere i samlingslokalen för det är lite för trångt här uppe i lägenheten. Visserligen har vi en 4:a men att klämma in 16 pers som ska sitta och fika är inte det enklaste.
Det var i alla fall jättemysigt. Jag bjöd på chokladbollar, arraksbollar, cocostoppar, vaniljbullar och sist men inte minst 1 cheesecake garnerad med skivade färska jordgubbar och färska blåbär och 1 cheesecake garnerad med jordgubbsströssel och gelehallon. JAG GLÖMDE ATT TA KORT! Så synd för dom var jättefina! (och goda). M gjorde barnbål på saft, läsk och massor av frukt och bär.

På kvällen åt jag och M oxfilé med hemmagjorda klyftpotatisar, bea och grillade körsbärstomater. Mums! Sen kröp vi upp i soffan och somnade till en film.


Födelsedagsmiddag

Vad jag fick av M? Det visar jag längre fram...

Mys i kusin Felicias knä

Milstolpe!

Här sover hon, 3 dagar gammal.

Vår lilla tjej har sovit hela natten!!!! Från kl 22 till 6.20!!!
Fast jag vaknade vid 4 och låg vaken över en timme och väntade på att hon skulle vakna. Typiskt....

Baka baka liten kaka

I dag stod det cheesecake-bakning på schemat. Behövde en form till eftersom det behövs 2 st cheesecake till morgondagens kalas så vid lunch drog jag och Elli till IKEA och shoppade. Givetvis kom vi hem med lite mer än som var tänkt.

Bland annat...
     
 
(Alla bilder från IKEA.se)

Nu står det i alla fall 2 cheesecakes i frysen. Bilder kommer imorgon när dom blivit garnerade.

Premiärdopp

Nu är vi precis hemkomna från babysim. Det gick över förväntan. Elli blev lite kinkig på slutet, blev nog lite mycket intryck. Men annars så gick det jättebra!

Lite trist att badblöjan är för stor i benen så det blir till att köpa ett par andra. När vi provade hemma satt dom bra men när vi kom dit så var det en glipa... Får slänga ut dom på Tradera.

Nu sover hon sött i sin säng, hann knappt landa på kudden förrän hon somnade ♥

Kvällens middag - pizza


Fullkornstortilla, tomatpuré, mozzarella, prusciotto, tomat, soltorkade tomater,
vitlöksoliver, flingsalt, cayennepeppar, oregano


Effektiv dag

Cocostoppar med chokladfötter

Idag har jag fått massor gjort!

Förutom att mysa med Elli så har jag:

¤ Ringt till SKK, har fortfarande inte fått intyget på Unos armbågar. Det var skickat förra veckan så om det inte dyker upp    inom de närmsta dagarna får jag ringa igen så jag får ett nytt. Dessvärre var armbågarna 3:or...

¤ Varit till Posten och returnerat ALLT jag beställde från Ellos. Inte alls den kvaliteten på kläderna som jag trodde... =(

¤ Varit å fixat glas till en ram som varit trasig i eeeeevigheter. Det tog 5 minuter från det vi kom till glasmästaren så var det klart och bara 30 pix kostade det.

¤ Handlat ingredienser till torsdagens fika.

¤ Bakat 2 sorters kakor - cocostoppar med chokladfötter och arraksbollar.

¤ Varit och hämtat ut Ellis saker som kom rekordsnabbt. BRA jobbat Hikmet.

¤ Fixat middag.

¤ Gjort hand och fotavtryck på Elli. Var inte det lättaste så det blev inte så bra som jag hade hoppats...

Nu tittar vi på "The Mentalist" och kanske, kanske blir det en liten bulle sen.

Hemrullade arraksbollar

Tessans ost- & skinkpaj

Efter önskemål: Här kommer receptet på min kompis Tessans fantastiska paj
OBS! Inget för den som laddar för beach 2009....
Själv har jag tänkt bära på Elli hela sommaren så alla förstår att magen
är en fd lägenhet till henne och inte resultatet av för mycket paj ;)
 

Bjussar på en bild från i höstas.
Den skarpögde ser att jag har mitt HOPE-halsband på mig.

Alla föräldrars mardröm

Vi brukar skänka pengar till någon organisation varje år, istället för att skicka julkort. Men ibland kan man inte vänta till jul...

Lilla söta Victor var 11 månader när han fick cancer, han kämpade och förlorade. Kan inte föreställa mig hur ont det gör i föräldrarna!

Nu kan man ge ett bidrag till Barncancerfonden via SMS - GÖR DET!!! Klicka här

Vill du göra mera? På Bracy.se kan man beställa månadens armband. Ett armband designat av en mer eller mindre känd person där 25% går till olika organisationer. I januari köpte jag armbandet som Vimmelmamman Lotta Gray designat.

Jag har även, sedan många år, HOPE-halsbandet som finns att köpa här. Perfekt gåva till sig själv eller vänner. Jag använder mitt halsband ofta, en favorit bland mina smycken. 150 kronor går till Barncancerfonden.

  
Armband från Bracy.se                         Halsband från Barncancerfonden.se

Bullmamma




Nu Hanna är det bara att komma hit. Över 80 vaniljbullar bakade!

Elli har varit riktigt tjurig idag och inte sovit alls som hon brukar utan bara korta stunder.
I eftermiddag var hon på lite bättre humör så jag började baka bullar - så där smart... Klart hon börjar gapa för full hals när jag precis börjat men hon fick gapa på tills bulldegen var klar för jäsning och då däckade hon och sov tills över 80 vaniljbullar var färdigbakade!

Har varit riktigt produktiv, maten var nästan klar när M kom hem från jobbet. Ost- och skinkpaj. Ingen hälsokost direkt men så himla gott!



Ikväll har jag hjälpt lillebror David och hans tjej Malin att boka flygbiljetter så nästa fredag kommer dom hit och stannar till söndag - längtar!!!

Nu är det en riktigt sur och övertrött tjej som gapar. M vaggar och vaggar... Ska se om hon vill ha mer mat och förhoppningsvis sova lite.

Aj aj aj

Man får man passa sig så man inte får GNAGSÅR!!!!



Helgens shopping

Perfekt höstjacka fr elvine till mamman
(som vrider sig urled för en ryggbild)

 
Klossar från Brio       Mjukbok fr Galt    Badbyxa fr Swimpy 
Allt beställt från Hikmet.se

Härlig helg

Glad tjej som ska få duscha med pappa

Natten till lördagen slog vi rekord i sömn sedan Elli kom. Vi däckade, hela familjen Jansson, 21.45 och Elli vaknade inte förrän 4.20 - LYX!

I lördags var det dags för 40-årskalas ute i Gåvsta. M´s syster bjöd jättegod mat och fika och trädgården var full av folk.
Innan dess hann vi med en sväng på stan. Holmlunds hade REA, ta 3 betala för 2. M köpte en piké och en skjorta och jag en jacka (bild kommer sen).

Söndagen bjöd på härligt väder. Planen var att baka bullar till torsdagens kalas men vem vill vara inne solen lyser så vi packade in oss i bilen och åkte ut till Hammarskog. Där gick vi en sväng, Elli var vaken nästan hela tiden och skulle inte ligga i vagnen utan sitta på armen och titta på naturen. Bra statisk träning. På det blev det en fika ute i det gröna.

  
Matpaus                            Varmt med pälsjacka

På kvällen var det en liten kinkig tjej, övertrött. M spelade innebandy sen fick lilla damen duscha med pappsen.
När hon väl somnat sen i pappas famn så bjöd han mamma på hemmagjorda hamburgare - mums!

Mysig eftermiddag


Efter lunch var vi ut i stadsparken. Klarblå himmel men det var inte så varmt som det såg ut.
Vidare direkt till Ultuna för sjukgymnastik. M trodde det skulle ta ca 30-40 minuter, jag ställde in mig på en timme men det tog 1 timme och 40 minuter! Igår fick vi valua för pengarna! Uno var jättetrött, det hade varit flera elever med som klämt och kännt och ni som känner Uno förstår ju att det måste tagit på hans krafter med 7-8 nya personer som gullar och kelar ;)


Blöjbyte i skuffen uppe vid djursjukhuset

Sen svängde vi förbi Babyland och Barnens Hus för att se om dom hade simbyxorna vi vill ha men inte! Elli var sur som attan så vi åkte hem och gick ner på stan (hon somnade snabbt i vagnen) och hämtade böckerna vi hade beställt och paketet från Ellos.

Ellos var verkligen en besvikelse, verkar vara usel kvaliet på kläderna. Skickar nog tillbaka allt (har inte provat bikinin än).
Böckerna ser jag fram emot att läsa, framför allt Massagesagor.

På kvällen gjorde M inbakad fläskfilé, den är såååå god! Pratade en stund med Isabel som har stor bebismage nu fastän det är 3 månader kvar.


När man är skröpplig


När man är skröpplig får man ligga i soffan - faktiskt! Vår lilla kille ♥

En mammas lyxlunch


Lugn förmiddag

Paket med posten idag, mormor har varit och shoppat till Elli - igen. TACK! Supergulligt!

Elli ligger och sover och jag ska fixa mig något att äta innan vi ska rasta Uno (som ska på sjukgymnastik i eftermiddag).

Har pratat med facket i morse och nu har jag sökt om min tjänst (räckte med att skriva "Jag söker tjänsten som koordinator i Uppsala). Jag har 5 månaders uppsägningstid så om det skulle vara så att jag inte får vara kvar så räknas inte uppsägningen förrän min föräldraledighet är över. Om jag får vara kvar (vilket jag hoppas!!!) så får jag tillgodoräkna mina anställningsår om den dagen kommer där dom behöver säga upp mig. Jag känner mig inte orolig, det löser sig alltid men jag trivs så bra på jobbet så jag vill verkligen vara kvar.

Efter att allt jobbfix var avklarat så duschade jag och Elli. Gick hur bra som helst, lite omväxling till badbaljan. Hon blev lite ledsen när vi gick ur duschen men vem blir inte det, det blir ju kallt!!!!

Nu har jag suttit och tittat på en film på nätet om babyspråk. Jättespännande, tänk om man vetat om detta lite tidigare!


Fullt ös

Kungsängsliljor, smörblommor och vitsippor - snart är sommaren här!

Idag har det verkligen varit fullt ös.

Vi träffade mammorna från föräldragruppen och gick på promenad ut till Kungsängen och tittade på vår landskapsblomma, kungsängsliljan. Sen gick vi tillbaka till stan och satte oss och fikade på Fågelsången. Med 6 barnvagnar blev det lite pusslande så vagnarna fick stå kvar ute och vi gick in och fikade, det var lite för kallt ute. (måste komma ihåg att köpa ett lås till vagnen). Jag hann precis få i Elli lite käk och kasta i mig lite fika innan jag var tvungen att rusa vidare till babysimsteorin.

Barnvagnsligan

Teorin gick jättebra, det var faktiskt bara jag och en tjej till där. Ser fram emot onsdag då det är dags för poolen. Det är tur att M är med för jag är nog lite hönsig (yes jag erkänner).

Gick direkt från teorin till jobbet där vi skulle ha lite kontorsaktivitet. Ammade där uppe och sen gick vi till stadsparken och åt god mat och spelade kubb. Var lite "komiskt" för idag har vi nämligen fått veta att alla måste söka om sina tjänster pga ny organisation så där stod vi och skålade i bubbel som en av grabbarna köpt och ingen av oss vet hur framtiden ser ut. Mer om det när jag vet mer... Men alla var på riktigt bra humör, hjälper ju inte att oroa sig än. Ansökan måste i allafall vara inne senast onsdag kl 8.
Det var skitkallt ute så efter mat, 2 rundor kubb och fika så skulle de andra tillbaka till kontoret men jag frös så om behagen så det var lika bra att gå hem å duscha varmt. Vill inte att det stockar sig igen nu när det äntligen har släppt.

Kubb med kollegorna - här är förlorarlaget (eller ja, det blev 1-1 men vi var bättre)

I förmiddags somnade Elli i sin säng, 2:a gången denna veckan. Så ikväll, när hon var mätt och trött men inte ledsen, så gick jag in och la henne i sin säng och gick ut. Hon låg och jollrade bra länge. Sen ville M att vi skulle gå in och lägga oss och titta klart på Criminal Minds i sovrummet och det störde nog Elli att vi kom in innan hon hade somnat. Jag klappade lite på henne och vips så sov hon! Är nästan lite för bra för att vara sant =)

Nu ska jag släcka.

(Bilder kommer imorgon...
)
Update: Nu är dom inlagda

Liten blir större...

Bloggar från Ms dator, hittade denna bilden från 17 mars.
Lilla skruttan & nyduschad pappa
.

Föräldraträffan var trevlig, kände igen en tjej från mitträffen men annars var det bara nya ansikten, vilket är kul.
Vi pratade om förlossningen och första tiden samt lite sömn och kolik. Det var en annan tjej som hade haft mjölkstockning i 10 veckor! Jisses, mina 3 kändes ganska fjuttiga. Men det var skönt att höra att det är fler som hade haft det jobbigt. Eller tja, det var väl inte någon som svävat på rosa moln direkt =)
Att bli förälder är verkligen det bästa och största som hänt men att säga att det är en dans på rosor och bara är kul och mysigt vore att ljuga.

Jag fick gå tidigt från träffen för vi hade tid på bvc. Elli är har ett huvudomfång på 38 cm, är 60 cm lång och väger nu 5715 gram!!!! Med beröm godkänt enligt vår Kerstin.

Ikväll har jag varit på årsmöte i bostadsrättsföreningen. Nu är mitt styrelseuppdrag över - jippi! Fick en jättefin orkidé.
Det har inte bara varit pest, det är väldigt trevliga personer med i styrelsen, men det har känts som det varit möte jämt och det har varit så långa möten. Hade jag varit intresserad så hade jag nog kunnat vara med i fortsättningen men nej, jag tycker inte det är kul att prata soprum, tvättstuga, ventilation mm...

Elli har varit med mig ikväll, har sovit hela tiden så hon har verkligen skött sig. Hon sover fortfarande så vi får se hur kvällen och natten blir.

Nu hör jag hon börjar vakna. Ska försökta hinna borsta tänderna innan hon vaknar.

Vad hände?

Från att ha vaknat en gång per natt för att äta i 5 minuter och sen somna om så har Elli de senaste nätterna vaknat och ätit oftare och dessutom varit PIGG och legat och jollrat och fäktat och sparkat i, vad det känns som, evigheter.

I natt fick hon mat 01.20, 03.00-04.30 mat och sprattel. Hon sover väldigt oroligt.

Nu har hon ätit lääänge (det som annars brukar ta 5-10 minuter), somnar inte som hon brukar utan ligger nu och pustar och stånkar.

Idag är det fullt ös. Kl 13 ska vi vara på föräldragrupp (ny), kl 14 på bvc (ligger vägg i vägg) och kl 18 på årsmöte. Elli får vara med mig ikväll för M behöver förbereda ett viktigt möte han har imorgon.

Kanske dags att klä på sig själv och Elli och få i sig något till lunch? Vore ju bra om Elli ville sova en liten stund oxå...

Hur man snabbt gör av med flera tusen...

och inte får något kul alls för pengarna...

Ja, vi börar väl med tandläkarbesöket igår.
Ny tandläkare - igen (jag som vill ha samma)
Några röntgenplåtar
Början till hål på flera ställen, som vanligt.
Tandsten
Tjat om att skölja med flour
Pill på lagningen i framtanden - ge fan i den!
Gnäll om en gammal gammal amalganlagning.
Tillsagd att köpa specialtandkräm på Apoteket för dyra pengar ("men den är dryyyyyg")
Tid: 50 minuter
Pris: 1.060 SEK och ömmande tandkött
Bonus! Ny tid i augusti för att byta ut amalganlagningen - ca pris 1.600!!!!

Gick och köpte tandkrämen och där står det att man ska undvika att använda den om man är gravid eller ammar. Va fan, hon visste ju att jag ammade, hon pratade ju barn hela tiden (när hon inte ojade sig över tandstenen och min lagning på framtanden) eftersom hon väntade nr 2 i augusti.

Hem och sura lite och sen iväg och storhandla för dyra pengar (bara mat i kassen)....

Gapa!

Usch, ska till tandläkaren idag...

Nätterna här brukar vara riktigt bra även om kvällarna kan vara lite stökiga ibland.
I vanliga fall somnar lilltjejen runt 22-22.30 och äter 5-10 minuter vid 3-tiden, 5-10 minuter vid kl 6-7 någon gång och sen sover hon en liten stund till. Dvs drömnätter för mig som verkligen trodde det skulle vara värre.

I natt ville Elli ha mat vid 1.30 och vid 3 räckte det inte bara med mat, nej då skulle det ligga och stökas och bökas i drygt en timme så mamman är lite seg idag. MEN fortfarande väldigt tacksam för det är inget skrik på nätterna.

Just nu sover hon sött och jag försöker äta lite lunch, lax och potatismos från igår, och fixa lite innan vi ska vara på amningsmottagningen.

I eftermiddag ska jag till tandläkaren - usch. Gissar på 2 hål (optimistiskt). Räcker ju jag tittar på något som innehåller lite socker så får jag hål (och går upp 2 kilo).

Det blev ingen storhandling igår så det får vi ta ikväll.

En kollega ringde igår och frågade om jag ville vara med på lite kontorskul på torsdag. Dom skulle på SPA på eftermiddagen och sen äta lite och om vädret tillåter vara i stadsparken och spela kubb mm. Klart jag vill vara med!! Jag missar SPA-grejen eftersom det är babysim-teori men resten ska jag vara med på så länge det går =)

Nu, hänga tvätt och smeta på lite maskara.

Förmiddagen i bilder



Vi har haft en lugn och mysig förmiddag.
Just nu sover Elli och jag har ätit lunch och bara suttit och njutit av lugnet (inte för att det är så stökigt annars).

Här är förmiddagen i bilder.
 
   
Morgonmys och bus i sängen


Väntar på att mamma ska borsta tänderna.

     
Gymmar lite (borde mamman oxå göra...)


Och just nu sover jag


Vardag igen

Gammal bild, tagen den 24 april

Så var det måndag igen. Denna veckan är det en hel del inbokat i kalendern, amningsmottagningen, tandläkaren, föräldragrupp, bvc, årsmöte, mammaträff, 40-års kalas.........

Igår blev inte riktigt som vi tänkt oss. Vi hade visserligen tänkt ha en lugn dag men både M och jag var så trötta och var så sega trots att Elli sov riktigt bra efter lördagkvällens utbrott (fick mat 5.20!).
Vi slöade i soffan på förmiddagen och sen somnade jag och sov i 2 timmar med Elli på bröstet. Under tiden röjde M i klädkammaren, hängde upp projektorduken och fixade och donade. Sen hade jag tänkt åka och handla men M skulle spela innebandy och jag kände inte för att storhandla och ha Elli med mig så jag tog en dusch och gick till Willys och handlade det nödvändigaste + godis ;)

Läste ut Jo Nesbøs senaste, Snömannen, igår (passar på att läsa när jag ammar). Galet bra bok, längtar till nästa...

Har ju glömt att skriva var överraskningen i fredags var - chokladmassage och ansiktsbehandling. Så härligt, fast det tog en bra stund innan jag kunde slappna av. Det var lite kallt i rummet men när hon väl vred på värmen så hade jag kunnat lega kvar i timmar. Efter det åkte vi till Tommy och Camilla och fick god mat och "midsommartårta". Grannen Elin kom in med Nila som är 6 dagar äldre än Elli, jättesöt tjej.


Idag har jag inga planer så det får bli en riktig mysdag med lillskruttan. Ikväll behöver vi storhandla...

Hipp hipp hurra

Hanna & Elli myser i soffan

I lördags var vi på 30-årskalas hos Lizette på Lidingö.
Jag och Elli tog tåget till Upplands Väsby där Anna mötte upp oss, vi hämtade Hanna vid Stadion och sen åke vi ut till Lizette.

Där fick vi fantastiskt god tårta, bullar och kex och en massa tjejsnack! Så mysigt!
Efter några timmar kom Lizettes sambo hem med dottern Lova och vovven.
Lova var så gullig, ville att Elli skulle ha hårspänne, rita mm. Hon kommer bli en kanonbra storasyster till de två tjejerna som Lizette ruvar på.
Elli i Lovas knä

När vi kom hem igen var Elli på sitt mest strålade humör - INTE! Inget jag gjorde hjälpte.
Jag hade mjölkstockning (samma bröst men ovanpå nu) och hade, förutom ett knäcebröd och en banan, bara fikat så jag var vrålhungrig och hade huvudvärk. Den kombinationen var ingen höjdare. Som tur var så skyndade M hem och avlastade.

Efter många turer somnade två helt utmattade tjejer...

Helg!

Åh vad skönt!

Idag tänkte jag plocka lite för städ kommer i eftermiddag men annars blir det lugnt.

Vid 15.30 ska vi vara redo för då har M en överraskning till mig/oss. Nyfiken så jag håller på att spricka!

Förhoppningsvis blir det grilla hemma hos Tommy & Camilla efter det. Fick SMS av dom igår och eftersom jag inte har en aning om hur eftermiddagen ser ut så skulle M höra av sig till Camilla och meddela hur det blir. Håller tummarna att vi hinner med både suprice och grillning.

Mintkladdkakan igår blev jättegod. "Glacyren" blev lite hård så kakan skulle nog stått framme lite innan servering men det slank ner utan svårigheter i alla fall.

Är nyduschad, Elli har precis somnat så nu ska jag nog röja lite, riva ur sängkläderna och köra igång en maskin tvätt.

Söt badblöja som ska beställas till Elli

Stora tjejen

Mammas stora flicka ska börja på babysim.

Det blev en riktigt lugn förmiddag idag. Efter dusch och lunch tog vi en sväng på stan. Gick bort till "Papper" (Collection) och köpte papper, stämpeldyna och lite annat smått och gott. I helgen ska det göras hand och fotavtryck på Elli. Jag som inte är så pysslig av mig men detta ska jag fixa. Sen om Elli vill öppna handen är en annan sak....

Köpte även tyg som Elli kan ha som "snutte". Just nu har hon min sjal och det är väl i och för sig ok men när den är utsliten eller i tvätten måste vi ha en "stand in" och att köpa en sjal till blir lite väl dyrt så jag köpte tyg i liknande material. Hoppas verkligen det funkar.

När vi kom hem sov Elli så jag hann både fixa middagen - sallad, och baka en mintkladdkaka för ikväll har vi haft besök av farmor.

M har badat Elli som njöt av fulla drag och det är bra för idag har vi anmält henne till babysim! Stora tjejen!!! Redan nästa vecka sätter det igång med teori och veckan därefter är det bassängen som gäller. Spännande!

Nu ska jag hänga upp snuttetyget som precis blev klart i tvättmaskinen och sen blir det sängen för det är en hungrig, trött tjej som skriker för fullt nu.

Natti natti.

Oj vad tiden går

Present från Bjarne och Cissi.

Nyss var det måndag och vips så är det torsdag!

I måndags eftermiddag var jag och klippte mig och gjorde slingor - jättenöjd! Camilla som klipper mig är superduktig och så är hon toppen på att tvätta håret, fick lååååång hårbottenmassage =) Sen var jag en sväng på stan, hittade ett linne och en tunika/klänning. Linnet fick följa med hem medan tunikan/klänningen hänger kvar - än så länge. Hoppas kunna ha den på ett bröllop vi ska på nu i maj. Är inte speciellt sugen på att köpa någon dyr klänning när jag inte fått tillbaka formen än.


Linne fr Bikbok

I tisdags kväll var ingen bra dag, hade jätteont i bröstet och ringde till amningsmottagningen där jag blev "dumförklarad". Dumt av dom för jag blev arg som ett bi och skällde ut dom efter noter. Sen blev dom lite snällare och fattade att jag testat allt för att slippa ha ont och nu har jag tid där nästa tisdag.Har i alla fall beslutat att om det fortfarande strular med mjölkningen när penicillinkuren är slut så lägger jag det på hyllan och så får vi börja med flaska. Men jag hoppas att allt går bra för det är ju så smidigt att ha maten färdig och alltid med sig. Just nu funkar det faktiskt.

På kvällen var vi och träffade föräldragruppen vi gick i när vi väntade Elli. Så himla kul att träffa alla som kom, det var 2 som saknades och några pappor som inte kunde komma. Vi mammor bestämde att vi skulle försöka ses igen nästa vecka. Längtar!

Igår var jag på mvc på återbesök, allt var bara bra. Sen träffade jag Anna E och åt lunch på Barista, hon har varit i Turkiet och jobbat så hon var solbränd och fin. Vi satt och pratade länge. Mys!

Härom dagen träffade M Bjarne och han hade present till Elli från honom och Cissi. En fantastiskt gullig klänning med trosor från Tommy Hilfiger! Klart tjejen ska ha märkeskläder!

Måndag igen

Vår lilla solstråle

Oj vad helgen har rusat iväg! Har väl mått sådär så när det väl har blivit lugnt så har jag prioriterat vila istället för bloggning.


Puss på dig syrran

I fredags var vi ute i Wik, kom ut dit vid lunch och åkte därifrån när klockan nästan var halv åtta! Så ljuvligt!
Läste ut min bok, Tusen strålande solar. En fantastisk bok!

I lördags var tanken att vi skulle åkt till Mantorp och tittat på STCC men med nästan ingen sömn på 2 dygn så packade vi bilen och åkte ut till Västeråker och farfars stuga. Där njöt vi hela eftermiddagen och kvällen blev lugn hemma i soffan. Det blev en tidig kväll för mig.

Igår plockade vi och fixade här hemma. På eftermiddagen åkte vi hem till min kollega m familj och fikade. Deras lilla Rebecka blir 9 månader nu i veckan - stora tjejen. Elli visade sig från sin mindre fina sida och skrek och hade sig hela tiden förutom när hon fick mat. Vi misstänker att hon får ont i magen av nässprayet jag tar mot mjölkstockningen.
Vi hade så trevligt att tiden bara rusade iväg. När vi skulle åka hem så fick vi en rosa Bumbo av dom! Vi som tänkt köpa en! Var ju tvungen att provsitta den igår och det gick ju galant.

        
Glad Rebecka rusar fram      Elli provsitter Bumbon

Eftersom Elli nästan inte sov någonting igår så verkar hon ta igen det nu. Skönt! Jag är nämligen ganska trött, behövde upp och pumpa i natt. Hoppas jag slipper det snart...

Har varit iväg och köpt blöjor, trodde vi hade några i skötväskan men där var det oxå tomt så det var bara att masa sig iväg i regnet. Tog Uno på en runda direkt när vi kom tillbaka och nu har jag ätit 2 frallor.

M kommer hem tidigt för jag ska gå till frissan och klippa och färga håret!!!! Det behövs verkligen! Både frisörbesöket och egentiden ;)

Nu ringde dom från sjukhuset och jag hade bakterier i bröstet så nu blir det penicillin i 10 dagar. Jag skulle fortsätta med nässprayen ett tag till. Nu borde det banne mig bli bra!

Valborgsmys

Elli myser med giraffen och pappas finger (napp funkar i princip bara i bilen).
(Någon som vet hur jag vrider bilden? Har sparat den "rätt" men den kommer fel - förbannat irriterande!)

Jag går på ångorna, har snart varit vaken ett dygn och är, konstigt nog, inte speciellt trött.
Har precis pumpat båda behållarna fulla och det som varit hårt är nu ganska mjukt(!!!!) och frysen är full med mjölk. Skulle inte förvåna mig om "lilla jag" vaknar nu och är vrålhungrig för nu finns det inte mycket kvar. Jag har sparat en flaska i kylen om det skulle krisa.

Kvällen har vi tillbringat hos Larsson/Strömberg. Åh vad mysigt. Så avslappnat och trevligt. De som hade åldern inne och inte ammade drack öl och vin. M och jag hade med oss kycklingspett och halloncheesecake. Dessutom bjöds det på grillat, klyftpotatis och sallad. Jag hade med mig mina chilirostade frön att strö över salladen - dom gjorde succe!
En riktig TOPPENKVÄLL!


Freddan & Uno               Tessan njuter i solen

 
Härliga grabbarna William & Elliot

M, som fick vara lite stand by och support tidigt i morse somnade i soffan och eftersom Elli oxå sov så åkte vi hem. Trist om hon skulle vaknat och vi skulle vara kvar för att amma när M var så trött.

Nu pustar och stånkar någon i spjälsängen...

RSS 2.0