Huset

Vilket hus, vad fint dom hade gjort!
Det märktes att karln i huset var snickare för det var inget slarv här inte.
Jättestort var det oxå.
Vi åkte därifrån lite sugna på att kasta oss in i budgivningen.
MEN!
Igår kväll låg jag och läste besiktningsprotokollet och njaaa...
För dom pengarna det förmodligen kommer landa på så känns det som det är en hel del att göra på det huset.
Ok om det ytskick som ska fixas men det var liiite mer än att måla om en vägg om vi säger så.
Grunden behövs förmodligen dräneras om några år, flera anmärkningar på vinden, sprickor i sockeln, garagetak bytas...
Så vi hoppar nog över denna gången.
Kanske blir det så att vi bygger i alla fall?
Eller bor kvar?
Vi har ju ingen brådska här i från =)

Inga bakterier

Nej, det var ingen halsfluss.
Bara att härda ut, skölja med saltvatten och dricka brusalvedon.

Men nu vet vi i alla fall...

Bild från Sschmauuulan, innan jul.

Nu får det vara nog!

Fortfarande galet ont i halsen, värst på kvällarna och nätterna. Nu även hosta och snuva... Dags att ringa husläkaren för nu får det vara nog! (Ni som känner mig vet att det ska mycket till innan fru J ringder doktorn). Nu har vi varit hemma i Sverige i 3 veckor och inte 1 dag har varit utan sjukdom. Har det inte varit Elli med sin förkylning, krupp, magsjuka så har det varit jag eller M. Men nu är det "bara" jag...

Fast sluta leva får man ju inte göra för det även om jag bokade av en "playdate" i måndags för jag inte mådde bra. Så i går blev det babysång. Elli var jättetrött och somnade precis innan vi klev innanför dörren men vaknade när hon hörde andra barn. Och oj vad kul hon hade. For runt och skulle absolut inte vara med mamma (ljuvligt för här hemma är hon som ett plåster). Efter sången blev det en sväng på stan med 2 mammor. Elli somnade så fort vi kom utanför dörren och sov i nästan 3 timmar. Hon var så trött och jag hade inte hjärta att väcka henne även om jag visste att det skulle straffa sig på kvällen. Hittade en lampa till Ellis rum + lite smått å gott.

Fick dessutom klart med lånelöfte så ikväll ska vi åka och titta på ett hus vi är lite intresserade av (eller mycket...).
Nära till stan, nära till E4:an och fullt med barnfamiljer. Huset är STORT, 127+127 kvm med tomt på nästan 1.500 kvm. Fint renoverat så det är så det är bara att flytta in. Ju mer jag tittar på bilderna på nätet desto mer kan jag se oss bo där. Men så är det den där prislappen....Utgångspriset är högt och det slutar förmodligen inte där... Hur mycket vill man egentligen lägga på att bo? Just nu är ju räntorna låga men inte så länge till om jag får gissa. Samtidigt så kanske man inte VILL åka på semester lika mycket om man har ett stort hus att trivas i?
Men titta ska vi!

Hus med badkar vore kanske inte så dumt :)

PS. Damen har fått tillbaka sin aptit och det ordentligt. Igår åt hon välling, yoghurt och macka till frukost. Vindruvor till mellis, 0,5 burk mat till lunch, 1 burk dessert + 0,5 macka till mellis. En hel burk till middag och sen en hel tallrik av "vår mat", avokado och majs. Och så välling på det. SKÖNT!

Härliga fredag!

Vårfint i köket

Vi hade en fantastisk dag!
Vi tjejer tog sovmorgon, Elli vaknade strax innan 7 men somnade om efter ca en timmes bökande i sängen. 9.30 vaknade vi!
Då hade vi en timme på oss innan en mäklare skulle komma hit och prata boende med oss och det fanns ju lite att fixa med innan dess.

Och vilka härliga nyheter mäklaren hade! Värdet på vår lägenhet var MYCKET högre än vi trodde :)
Så nu ska vi till banken och kolla hur mycket vi får låna OM vi skulle hitta ett hus vi gillar.
Lite synd att dom räknar på den inkomsten man har just nu eftersom jag knappt plockar några föräldradagar (vilket vi ser som ett sparande). Ja ja, det blir nog bra i alla fall... Vi behöver ju inte köpa ett slott - än.

Efter Ellis tupplur och lunch åkte vi till Gränby C för lite shopping. Elli var i desperat behov av byxor så det blev 4 par, 2 par strumpor, ett par moccasiner, en tunika/klänning, en bolero/kofta, pikétröja och glittriga hårspännen.
Mamman hittade en kjol och en top till sig och på Lagerhaus blev det ljus, bordstabletter och en brödkorg.
M hittade inte mycket så vi kan väl säga att köttbitarna till kvällens middag blev hans shopping.

Dagen avslutades med en god middag; ryggbiff, klyftpotatis (homemade offcourse), sallad, vitlökscreme och Lohmanders bea. Sen tog det inte lång tid innan M däckade i soffan.


Ellis shopping                                          Mammans shopping

Dessa sjukdomar

Innan viktras, tjej med härligt hull

Jo då, M och jag åkte oxå på magsjukan. M började i fredags morse och fick inte behålla något på 2 dygn. Jag väntade till fredag eftermiddag men var på benen igen dagen efter.
Elli däremot fortsatte att kräkas och kräkas och kräkas.
På måndagen tyckte vi att det borde ha gett sig, vi misstänkte att hon kanske fått någon bakterie från Thailand och ringde vår fantastiska sköterska på BVC. Hon tyckte absolut att vi skulle utesluta bakterier och fick läkartid på onsdagen men om det blev sämre skulle vi uppsöka barnakuten.
På måndagkvällen blev det värre, dessutom fick hon falsk krupp på natten och hostade så hon kräktes ännu mer, så på tisdagmorgonen ringde vi och rådfrågade sköterskan och rådde oss att åka till barnakuten.

Sagt och gjort... Som tur var så var det väldigt lugnt där så vi fick snabbt hjälp. En kanontrevlig läkare tog hand om oss och undersökte en nyvaken Elli. Vår tjej är lite skeptiskt till män men han charmade henne och fick undersöka utan att hon sa ett knyst.
Vår lilla tjockis hade tappat 5% (!!!) i vikt sedan 10-månaderskontrollen (inräknat med det hon borde gått upp sedan dess) men annars hittade han inget som verkade galet. Han berättade oxå att det inte var helt ovanligt att små barn hade magsjuka i upp till 1,5 vecka! Thailansbakterie trodde han inte på, då borde hon blivit dålig tidigare. Blodprov togs i stortån (inte populärt) och salthalten i blodet var bra så vi slapp läggas in med dropp. Mollipect skrevs ut mot hostan och han var ganska säker på att magsjukan skulle vara över till helgen.

Mollipect hjälpte så där mot hostan och kräkandet fortsatte till och med onsdagen. Natten till torsdagen vaknade jag och hade GALET ont i halsen, så ont så det strålade upp i öronen och det var omöjligt att sova. MEN nu får det väl ändå vara nog! Och på torsdagskvällen hade jag feber och kunde knappt svälja. Det blev sängen väldigt tidigt. Och i morse var det mycket bättre! Har fortfarande ont och svårt att svälja men det har definitivt varit värre.
Elli har knappt någon hosta, är lite, lite snorig och har fått tillbaka aptiten!

Nu kan vi väl få vara friska ett tag?

Efter "Thailandsdiet" och magsjuka... Liten, smalare tjej får glass som tröst efter stick i stortån på akuten.


RSS 2.0