Dessa sjukdomar

Innan viktras, tjej med härligt hull

Jo då, M och jag åkte oxå på magsjukan. M började i fredags morse och fick inte behålla något på 2 dygn. Jag väntade till fredag eftermiddag men var på benen igen dagen efter.
Elli däremot fortsatte att kräkas och kräkas och kräkas.
På måndagen tyckte vi att det borde ha gett sig, vi misstänkte att hon kanske fått någon bakterie från Thailand och ringde vår fantastiska sköterska på BVC. Hon tyckte absolut att vi skulle utesluta bakterier och fick läkartid på onsdagen men om det blev sämre skulle vi uppsöka barnakuten.
På måndagkvällen blev det värre, dessutom fick hon falsk krupp på natten och hostade så hon kräktes ännu mer, så på tisdagmorgonen ringde vi och rådfrågade sköterskan och rådde oss att åka till barnakuten.

Sagt och gjort... Som tur var så var det väldigt lugnt där så vi fick snabbt hjälp. En kanontrevlig läkare tog hand om oss och undersökte en nyvaken Elli. Vår tjej är lite skeptiskt till män men han charmade henne och fick undersöka utan att hon sa ett knyst.
Vår lilla tjockis hade tappat 5% (!!!) i vikt sedan 10-månaderskontrollen (inräknat med det hon borde gått upp sedan dess) men annars hittade han inget som verkade galet. Han berättade oxå att det inte var helt ovanligt att små barn hade magsjuka i upp till 1,5 vecka! Thailansbakterie trodde han inte på, då borde hon blivit dålig tidigare. Blodprov togs i stortån (inte populärt) och salthalten i blodet var bra så vi slapp läggas in med dropp. Mollipect skrevs ut mot hostan och han var ganska säker på att magsjukan skulle vara över till helgen.

Mollipect hjälpte så där mot hostan och kräkandet fortsatte till och med onsdagen. Natten till torsdagen vaknade jag och hade GALET ont i halsen, så ont så det strålade upp i öronen och det var omöjligt att sova. MEN nu får det väl ändå vara nog! Och på torsdagskvällen hade jag feber och kunde knappt svälja. Det blev sängen väldigt tidigt. Och i morse var det mycket bättre! Har fortfarande ont och svårt att svälja men det har definitivt varit värre.
Elli har knappt någon hosta, är lite, lite snorig och har fått tillbaka aptiten!

Nu kan vi väl få vara friska ett tag?

Efter "Thailandsdiet" och magsjuka... Liten, smalare tjej får glass som tröst efter stick i stortån på akuten.


Kommentarer
Postat av: Anna

Oh hjälp vilken cirkus!!! :-o Skönt att ni mår bättre nu.

Samma visa här hemma. Värsta veckan sen Nora föddes ur sjukdoms-synpunkt. Nora har streptokocker (både bakterier & virus i halsen tydligen), falsk krupp & feber, snor o hosta. Emilia har/Hade allt ovan också fast utan streptokockerna. Nu är dom dock ganska bra igen, smittar inte längre i alla fall.

Jag har ont i halsen och är snorig. BLÄ!

T.o.m jag kan längta lite efter vår & sommar nu ;-)

2010-02-06 @ 14:16:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0