En liten pärla


Vår lilla pärla!

Nu är vi hemkomna. M har fått i sig en pizza och lilltjejen har fått mjölk. Nu sover hon på pappas bröst (pappa sover oxå).

Här kommer lite bilder från dagen.
(Det är bara att klicka på dom för att se dom i större format)Nu ska jag passa på att snarka lite jag med innan det är dags att agera mjöllkko igen.

Första dagen på vårt nya liv!

En smärta som inte går att beskriva med ord, ångrade mig 100 gånger om och var skyhög på lustgas.
Och ut kommer hon, vår lilla tjej!!! 3680 gram och 51 cm lång och 9 dagar innan beräknat datum.

ALDRIG trodde jag att det skulle göra så ont, så ont. Och aldrig trodde jag att jag skulle kunna glömma smärtan som jag trodde slet mig i bitar men här är jag, mer hel än jag någonsin varit. 

Vi kom in till förlossningen 23:30 och blev uppkopplade mot CTG. Värkarna var fortfarande oregelbundna men det kändes ordentligt. Barnmorskan var nog redo att skicka hem oss igen men när hon gjorde undersökningen så var jag redan öppen 6-7 cm så det var bara in på förlossningen. 

Försökte andas igenom värkarna, fick varma kuddar men till slut tog vi till lustgasen. Efter 5-6 andetag ville jag inte ha men undersköterskan bad mig ge det en chans och sen ville jag inte släppa masken. 
Efter några timmar av smärta, kl 04:20 så var det äntligen över men vårt lilla hjärta var så trött, pulsen låg, så dom fick springa iväg med henne på direkten, M följde med. Efter lite massage och slemsug så var hon vaken och efter en stund kom han in med vår tjej. Stoltare kille får man leta efter!

Efter lite vila och dusch blev vi flyttade till BB där vi fått igång amningen (aj aj aj) men det är värt det och nu har vi ätit lunch. Det bjöds på pyttipanna (fy f*n) så jag har ätit ett par mackor och ska ge mig på lite fil. 

Läkarundersökningen av lilltjejen gick jättebra och nu ligger hon och sover på pappas bröst. Min älskade man som stöttat i timmar. Utan honom hade det aldrig gått! Inte avundsjuk på honom, stå där brevid och inget kunna göra.

Vi tror vi kommer att gå hem ikväll och sova hemma men vi blir kvar här på BB ett tag till och vilar lite. Ska se om vi kan få henne att ta bröstet på ett annat sätt så det inte gör så ont. 

Namn? Vi har 2-3 st men vi vill se vad det är för filur som gömmer sig under filten. 

(Bilder kommer när vi piggat på oss lite)

Skriver mer senare - nu ska vi bara mysa!

Lustgas is the shit!

Say no more!!!Värkar

Å vi andas...........

Är inte ens sugen på mitt efterlängtade godis....

Vem vet, kanske det blir februari i alla fall....

Det första vi fick göra var CTG och efter det var det dags för ultraljud. Allt såg bara bra ut. Fostervattnet hade inte gått, jag hade jättemycket vatten, t.o.m så barnmorskan (sjuksköterskan) blev distraherad när hon skulle kolla moderkakan. Hon trodde inte det var långt kvar eftersom det är lite blödningar.


Bjuder på en bild från det fina sidan.
Kopplad till CTG...

Sen fick vi träffa en läkare och hon sa att hon kunde inte se att det läckte något fostervatten men jag var däremot öppen 1,5 cm så verkarna gjorde sitt och att det var på G. Nu kan det ta allt ifrån några timmar till ett par dagar... Vi skulle höra av oss till förlossningen om det kom färskt blod, vattnet går eller om värkarna kommer regelbundet med 4 minuters mellanrum.

Efteråt åkte vi till Jysk och vi fick lämna tillbaka täcket och kuddarna som var i fel storlek, skönt! Sen skjutsade M mig till jobbet så jag hann med fredagsfikat och fixa det sista. Så nu har man jobbat klart på x antal månader. Känns både skönt och konstigt.

Nu är jag hemma igen i en renstädad lägenhet. Har lagt i rena lakan i sängen och uppdaterat mamma på allt så hon har läget under kontroll. När mamma och jag pratade var det bara 6 minuter mellan värkarna men nu är det lite längre mellan. M fixade en liten macka till mig så nu ska vi gå och lägga oss och vila en stund, har ju inte sovit så många timmar i natt.

Nog tur att jag inte hämtade de där biobiljetterna till "Män som hatar kvinnor" ikväll...

Tema: Rosa

Fostervattenläckage? Kanske... Vid lunch har vi tid på bedömningsenheten för att kolla. I natt har det varit rosa. Väckte M vid 1-tiden och han var ju lika seg som vanligt men sen for han upp som ett skott och ringde förlossningen.
Rådet vi fick var att avvakta eftersom jag inte hade några värkar/känningar alls. En timme senare fick jag en värk och har sedan dess haft molande "mensvärk" och rosa på pappret. Ringde in igen på morgonen som vi skulle om det fortfarande höll på och fick tid för bedömning eftersom dom misstänker att det är fostervatten som sipprar.
Komiskt om det skulle vara på G redan nu, eftersom jag sa igår att nu är det mesta fixat så nu är det fritt fram

Jag blev alltså snuvad på min "sista dag på jobbet" och sushilunchen med E. Om det är lugnt i eftermiddag kanske jag går till kontoret och fixar det sista = lägga in meddelande på mailen och koppla vidare telefonen... (tunga grejer...)

Vi har ätit frukost i lugn och ro, duschat alla 3 och kört lite fot- & tassvård. Jag har t.o.m målat tånaglarna i dagens temafärg; rosa!

Det har varit ganska livat i magen men nu är det väldigt lugnt. Kanske vilar h♥n inför vad som komma ska...

Återkommer med rapport när vi är tillbaka hemma igen.

    
Nyduschad Uno                 Rosa naglar och vattenfyllda spiror.

Fått massor gjort

Amningskudden är klar, jag är nyfriserad och M's kamera har kommit och vi har varit och storhandlat så nu kan jag koppla av och invänta den nya familjemedlemmen.

Hade tänkt vila efter det förra inlägget men sen tog jag tag i kudden, inte ska en dragkedja stoppa mig. Det gick ganska bra, det var desto svårare att få i kulorna i innerpåsen. Trodde jag skulle hinna klart innan frissan men icke... Fick avbryta med hallen full av kulor, dammsuga och hoppa in i duschen innan frissan.

Åh vad skönt det är att få håret fixat. Utväxten är färgad, de slitna topparna är borta och luggen kapad. Jag njuter för fullt av att bli ompysslad.

Efteråt gick jag en sväng på stan. Köpte bl.a underkläder, en vit tunn topp och en jättemysig sjal som jag tittade på när vi var i Täby C men avstod då.


Topp fr H&M
Sjal fr MQ

Hem igen och gjorde klart kudden. Hann nästan klart innan M kom hem, han hade redan fått kameran så han var en nöjd kille.

            
M's nya kamera                   Nyfrisserad med färdig kudde     Det blev en lång en
                                            (Topparna är inte så mörka)

Vi åkte till Mariannes och åt kebab innan vi åkte och storhandlade. Hittade ett par böcker till.


Påfyllning i bokhyllan

Nu har vi precis tittat klart på Criminal Minds och jag ska gå och göra mig i ordning och gå och lägga mig. Imorgon är det min sista arbetsdag på lääääänge.

Vad ska man göra idag?

Idag har jag semester!!!
Har tid hos frissan kl 14, färga och klippa, så välbehövligt! Men sen då? Eller innan?
Kanske sy lite, men då måste högerhanden vakna lite först.
Tror det blir en del ryggläge...

Natten har varit lite bättre men vaknade vid 4 av en värk. Neeej, tänkte jag, jag har ju klipptid, M´s nya kamera har ju inte kommit och jag har inte sytt klart... Kanske inte helt normalt.
M började skruva på sig brevid så jag berättade att jag precis hade haft en värk. Stackarn, sen kunde inte han sova.
Själv så somnade jag om och har inte känt något sen dess.....

När är det dax då?

      

Vi är lite nyfikna på vad ni tror? När är det kläckningsdags? Enligt ultraljudet så är beräknad förlossning den 9 mars.

Några gissningar nedan:
februari  J´s kollega E, J´s chef, Karin (flicka)
3 mars  Jossan (ingen aning), farmor (flicka)
5 mars  M (flicka)
6 mars  Morfar (flicka)
9 mars  Anna (flicka)


Vad tror du? Vill du gissa på kön går det oxå bra. Vi vet inte själva så vi kan inte ge några ledtrådar ;)

Äntligen kväll

Eller nästan i alla fall.

Har sovit så dåligt i natt, bl.a pga domningarna i handen så dagen på jobbet har inte varit kul. Nästan värre nu när jag inte har något att göra, då går ju tiden ännu långsammare. Efter lunch gick jag och la mig i vår lounge och slumrade en stund, vaknade till 3-4 gånger av att jag snarkade till! M har oxå sagt (och spelat in) att jag börjat snarka. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag är lite småtäppt och har en gigantisk boll på magen.

Hade stabsmöte och sen var det dags för mvc igen.

Alla värden var bra. Blodtrycket 122/78 och SF-måttet var 37. När hon lyssnade på hjärtat så rusade det iväg lite men när jag la handen på magen lugnade det ner sig - läckert. 135 slag/minuten.
Sen skulle det vägas och tas HB och blodsocker. HB och blodsocker var bara bra men vågen var INTE kul.... all glass har nog satt sina spår. Så nu bokar jag leverans av bebis i början av nästa vecka så den inte hinner rusa iväg ännu mer!
Ett tag idag fick jag för mig att fostervattnet började läcka men det var nog mest hjärnspöken. Vi skulle vara uppmärksamma under kvällen och natten men jag har inte märkt något mer.
När jag berättade om handen (karpaltunnelsyndromet) så skickade hon genast en remiss så jag ska få någon skena som ska hålla handleden rak så jag ska kunna sova. Trodde inte man gjorde något åt det så det var ju himla bra.
Vi gick igenom vårt förlossningsbrev och hon tyckte att det var bra skrivet. Fick ny tid den 11 mars, den hoppas jag att jag får avboka =)

Imorgon hade jag tänkt jobba förmiddag och ta semester på eftermiddagen men eftersom jag var så trött idag och det fanns verkligen NADA att göra så har jag tagit ledigt hela dagen imorgon!!! Känns jättelyxigt!
Nu ska jag lägga mig med fötterna i högläge, visst måste vattnet i armarna och benen väga massor med kilon?!?!? ;)


Så här tillbringar jag helst en semester, inte i ett slaskigt Sverige...
Foto fr Maldiverna, bröllopsresa nov-08

Fettisdagen

Jo då, fettisen har klämt i sig en semla på jobbet idag. Jag som inte ens tycker om semlor men det gick ju ner.

Eftermiddagen har varit lugn. Vi var in en sväng på bokrean innan jag gick tillbaka till jobbet. Några barnböcker blev det resten orkade vi inte ens titta på. På jobbet var det en massa borta idag så jag har inte så mycket att göra. Visserligen ganska skönt eftersom pyret bökat runt och försökt klämma sig ut (känns det som).


Bokshopping

Köpte en lyxsemla på vägen hem till M, klart karln ska ha en! Det var kö ut på gatan från konditoriet men det var det värt.
Så nu har vi fikat, M semla och jag lite glass och sitter och tittar på Champions Leage.


M´s lyxsemla

M har trotsat mitt veto idag och beställt en digital systemkamera. Han beställde den i företaget (vettigt, lär ju bli en del racingbilderI) och då gäller tydligen inte mitt veto. Smart kille som hittar kryphål. Jag fick lova att hålla pyret inne till fredag för det är först då kameran kommer.

Och X i taket, vi har börjat packa BB-väskan. Har nog packat allt som går, lite hygienartiklar och teknik kvar. Kan ju inte packa datorn redan... Det viktigaste är i alla fall nerpackat - godissäcken!!!
Unos väska är oxå packad, han får åka till "farfar" & I när det är dax.

Jobbar nästan hel dag imorgon, ska vara på mödravårdscentralen kl 16.
Man kanske skulle ta och göra sig i ordning och krypa ner tillsammans med Uno under täcket, har ju inte varit piggast idag...

Vad tiden går!

Idag var vi på föräldrautbildning och pratade om tiden efter förlossningen. Verkar som de flesta var trötta idag men det var väldigt givande. Nästa gång vi ses är i början på maj, då med alla bebisar. Spännande!

Det är ett väldans liv i magen idag och jag har lite förkänningar. Kanske borde börja packa så inte M får springa runt som en yr höna när det väl är dags ;)
Är i alla fall mycket bättre i händerna idag än jag var igår. Idag är det mest fingertopparna som är domnade.

Vi har gått 38 fulla veckor och är alltså inne i v 39.


Bebisen
Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckta av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds skall båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, ännu inte sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födslokanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.

Mamman

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.


Källa: Bli mamma

Rena rama natten

Har varit på styrelsemöte i bostadsrättsföreningen ikväll och förmodligen var det mitt sista för nästa möte är den 18 mars och då är jag antingen nyförlöst eller har gått över tiden så jag sa att jag inte skulle komma. Då är det bara årsmötet kvar i mitten av maj sen är jag klar med det här!!! Mötet började kl 19 ikväll och var inte slut förrän nyss - 22:35!!!! På slutet gick ögonen i kors...

Dagen har varit jättelugn! Åt lunch med kollegorna och sen gick jag för dagen. Väl hemma så blev det en powernap (eller en ganska lång sådan) och sen har jag gjort i ordning/städat i badrumsskåpen. Till middag bjöds det på hemlagat potatismos och Lönneberga-isterband. En riktig höjdare!

Sover dåligt nu, vaknar av att jag behöver på toa eller så fort jag behöver byta ställning. Har dessutom haft domningar i underarmar/händer den senaste veckan, förmodligen karpaltunnelsyndrom. Har mest känt av det på nätterna och på morgonen men idag har det mer eller mindre suttit i hela dagen. Värst i höger så i morse fick M hyvla osten för jag hade ingen styrka. Tur att det inte är så långt kvar till förlossningen för då ska det nämligen släppa...

Min kompis A undrade om jag ville följa med på ett barnklädparty, denna gången var det Me & I. Datum 4 mars... Hade ju varit supertrevligt men jag tackade nej. Vill veta vad det är  för sort nu innan vi köper mer kläder, och har jag riktig tur kanske jag vet det då men tror inte jag orkar gå på klädparty i så fall :) Håller tummarna för en ny inbjudan längre fram!

Imorgon är det dags för sista föräldrautbildningen och sen blir det nog en sväng på bokrean och inhandla lite barnböcker.

Nej, nu är det dags att stänga de blå...

Slapp söndag

Nej, det blev ingen film igår kväll. M däckade efter en kvart. Jag låg vaken och sen vaknade M några timmar senare och vi pratade lite, mysigt.

Inte många knop idag. Var ute i parken med Uno i morse och efter frukosten kröp vi ner i sängen igen och sov några timmar till.

Har sytt lite och det gick väl som väntat, lite knackigt. M har städat lådor och skåp i köket. Så skönt för det är något som behövts göras länge och inget jag längtat efter att göra....

I eftermiddag har vi känt oss lite hängiga så vi vilade någon timme och ikväll har vi ätit nachos m tacofärs, salsa, smält ost och guccamole.

Nu sitter vi här i soffan, jag är nyduschad, och tittar på "Herre på täppan". Ingen höjdare men något att vila ögonen på.

Imorgon börjar sista arbetsveckan på ett tag.


Ungefär så här många knop har jag gjort idag...
Här sitter jag i skuggan utanför vår bungalow, Eriyadu, Maldiverna

Det som borde varit en fantastisk dag

Dessa hormoner... 

Morgonen bjöd på en sväng i stadsparken, kallt men klarblå himmel och strålande sol. När vi kom in dukade vi fram en god frukost. Egentligen borde en dag som börjar så inte kunna bli annat än bra men nej då...

Redan i slutet av frukosten började det, hormonhelvetet och sen har tårarna runnit till och från hela dagen utan anledning. 

Hade tänkt baka men det la jag på is, M skulle åka å hämta barnvagn och sätta in bilbarnstolen och jag ville följa med men det tog nästan en timme extra för jag höll på att böla hela tiden. Nu är bilbarnstolen installerad (som var superenkelt) och barnvagnen hämtad och det borde ju kännas skitkul men nej nej...

Ställde mig och strök sängkläderna till spjälsängen och bäddade. Tänkte det borde få mig lite gladare. Nopp....
Vi har köpt täcket och kuddarna på Jysk och har nu insett att dom kör sina egna mått på sakerna så det finns inte sängkläder någon annan stans som passar. Vi köpte "lite dyrare" allergi-saker, känns ju kul nu när inget passar.

I eftermiddags skulle vi till svärfar som fyller år idag. Jag hade vilat en stund innan men i bilen rann tårarna igen... Vi hade med oss Uno, trodde det bara skulle bli vi och M´s bror med familj men svärfars sambos son med familj var oxå där.  Det var trevligt att träffa dom igen, klantiga vi som inte tänkt på det så Uno fick sitta kvar i bilen (han är ju lite väl glad ibland). Stackarn som ville träffa "farfar" men vi får åka dit en annan gång. Vi blev inte kvar så länge eftersom det var så kallt ute i bilen. Precis innan vi skulle åka kom M´s syster m familj. Dom kom hem från fjällen idag. Trist att vi inte hann stanna kvar längre. Fick med oss I´s symaskin hem så i veckan ska jag ge mig på amningskudden.

Nu har jag sovit någon timme, M har gjort ugnspannkaka, jag har testat symaskinen och nu har vi krypit ner i sängen och ska titta på en film. Längtar till imorgon, en ny dag!!! 

Tur att jag har en förstående man som står ut och tar hand om mig. Vet inte vad jag skulle göra utan ♥♥♥


En mysig kväll

God mat och fantastiskt sällskap, vi har haft en såå mysig kväll uppe i Sävja.
Ja den var så mysig att när vi skulle åka hem så ville inte Uno följa med, han gick upp i deras trappa och ville sova över. Vi fick sätta på kopplet och släpa ut honom till bilen.
Nej, hade vi alla varit lite piggare hade vi nog kunnat vara kvar hela natten.

Håller tummarna att det blir lika fint väder imorgon som idag, en lång morgonpromenad skulle inte sitta fel. Och en härlig frukost efter det. Det är den bästa starten på helgen.

Nu ropar den renbäddade sängen på mig.

God natt!

Helg igen!

Jisses, veckan har verkligen sprungit förbi!!!

Har fått massor gjort idag igen på jobbet så om jag inte kan jobba nästa vecka så är allt ok. Bara 1 vecka kvar nu - eller ja inte en full vecka. Har semester måndag och torsdag eftermiddag, föräldrautbildning tisdag förmiddag och ska gå tidigt till mvc på onsdagen. Inte många timmar kvar på kontoret innan min mammaledighet!

Lunchade med A idag, alltid lika trevligt, matlåda på hennes jobb sen gick vi ut i det kanonfina vädret. In på gymmet och fixade 10-kort så jag fick iväg friskvårdskvittot innan föräldraledigheten och sen vidare till systemet för A ska på middag imorgon. Åhh vad vinsugen jag blev! Bara att bita ihop...

I kväll ska vi till familjen L/S och grilla! Tinar kycklingfilé åt M, själv snyltar jag en karréskiva av värdfamiljen :)
Så nu ska jag fixa lite fetaoströra till ikväll, lovade M att vara redo att åka direkt när han kommer hem så det är bäst att sätta igång!


Studiebesök på förlossningen

Har fått så mycket gjort på jobbet idag och hann börja rensa undan inför ledigheten. Det känns konstigt men ändå härligt! 

I eftermiddags var det dags för studiebesök på förlossningen. Vi gick igenom inskrivningsrum, förlossningsrum och vårdrum. I förlossningsrummet gick vi igenom olika smärtlindringar, ctg-apparat, ställningar mm. Mycket bra info. De som ville fick även prova lustgas och det var 2 av de blivande papporna som testade. Jag vet redan hur det funkar eftersom jag fick det när jag var liten och hade extrem tandläkarskräck (som faktiskt gått över nu, tror jag...).
När vi var där träffade vi även M´s kusin som är barnmorska där.
Vi ser fram emot att åka till förlossningen! Ser fram emot att åka där i från oxå =)

Slumrade nyss tlll med Uno i knät - MYS! Nu ligger vi och klurar på vad vi ska fixa till middag. Jag var riktigt trött i morse och känner av det nu så det blir lugnt ikväll. Åh, det är ju Criminal Minds ikväll, vår favoritserie!!! Kanske en skål glass till?Ögonen går i kors

Är så trött så det får bli ett kort inlägg.

Idag har vi varit på föräldrautbildning. Jättetrevligt! Pedagogen är toppen och de andra i gruppen så trevliga. Vi gick igenom olika sorters kejsarsnitt och pratade om förlossningsförberedelse samt avslappning. Gjorde lite avslappningsövningar, gick sådär eftersom M hade svårt att vara seriös. Men när dagen D är här är jag inte orolig.
Imorgon är det dags för studiebesök på förlossningen på Ackis. Det ser vi verkligen fram emot!

När vi var klara på utbildningen så gick vi och köpte de grymt snygga skorna, svarta Adidas/Porsche Design-sneakers, till Micke (som bilden nedan fast helsvarta). Var även in och tittade lite på väskor vi kan ha som skötväska. Lutar åt en Fred Perry... När vi kom hem ringde vi och meddelade att vi vill hämta barnvagnen i helgen. Kan nog vara bra så jag hinner övningsköra ;)
Vi har beställt en svart Brio Sing.
               

Bilder fr regi-shoes.com, Zoovillage.com och Brio.net

Efter lunchen var det dags för jobb igen. Har saker att göra så dagarna går så fort. Men mina kollegor och min chef tror inte att jag kommer att jobba hela nästa vecka, dom tror på februaribebis - jag tror dom har fel!

Ikväll har jag knåpat ihop ett förlossningsbrev. Tror det blir bra. Hade tänkt skriva packlista till BB-väskan oxå och börja packa men det får bli en annan kväll.

Efter middagen (mackor och fil m müsli - lyxigt va?) hoppade jag in i duschen. Det svider så i skinnet på magen (på hyllan), det räcker inte till längre. M har lagt in en handduk i frysen, får se om lite kyla hjälper.

M tog foton på kulan i morse men jag har inte laddat ner dom än. Kanske bjussar på dom en annan dag. Dom var inte till min fördel, nyvaken...

Nu - sussa kudde!

Bränt fläsk

Eftermiddagen har gått i ett på jobbet och dagarna bara springer förbi...

Gick en sväng på stan och letade efter en necessär eftersom min hade gått sönder. Hittade en jag kunde tänka mig men den är nog lite för liten. Kikade även efter en väska vi kan ha som skötväska. Har redan spanat in mig på en men den verkar inte finnas att få tag på i Sverige och då blir det dyrt med frakt. Har tänkt oss en sportig modell så det passar både mamman och pappan. Hittade faktiskt 3-4 alternativ så jag ska släpa med M när tid finns och kika.

Slank in på Scorett på vägen hem, har hittat ett par sneakers jag vill ha men tror tyvärr inte dom tillverkas i dammodell.
Däremot fanns dom i svart i herrmodellen (jag vill ha vita) och de svarta skulle passa M perfekt. Har lagt undan ett par i hans storlek. Smakar det så kostar det men dom är grymt snygga. Men självklart kom jag hem med påsar idag oxå, inte så himla skoj innehåll dock. Slog till på 3 konservburkar med hela tomater till kvällens köttfärssås och en påse med 20 par svarta strumpor. Nu ska vi rensa ut och kasta ALLA helsvarta strumpor så vi bara har en sort och storlek. Kommer spara massor med tid när man tvättat och ska sortera.

Annars har kvällen inte varit så spännande, jag har lagat ett stort lass spagetti och köttfärssås så nu finns det lite matlådor i frysen. När jag kokade pastan passade jag på att röja upp i köket och böjde mig över spisen för att torka bort lite stänk på kaklet. Då händer det som nog banne mig bara kan hända en med gigantisk mage, jag bränner ovansidan av magen på pastavattnet. Som det sved! Fick stoppa en isbit innanför linnet (den låg ju kvar eftersom det var "ovanpå hyllan"). Sånt händer nog bara mig...

Har skrivit trädgårdsförslaget till styrelsemötet ikväll. Bättre sent än aldrig. Så sjukt tråkigt och jag som är noll intresserad... Har styrelsemöte på måndag, kanske (förhoppningsvis) det sista för mig.

Har även bokat om min klipptid till nästa torsdag. M tror ju inte att jag ska kunna klippa mig den 5:e mars.... =)

Nu ska jag borsta tänderna och lägga huvudet på kudden.
Imorgon är det dags för föräldrautbildning igen.

Mirakel

Att det bara fungerar det här med att skapa liv. Enligt våra egna beräkningar så ligger vi en vecka före det datum vi fick på ultraljudet men vi går på det senaste...

I vecka 38 (37 fullgångna veckor):

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken
(Pyret fixerades för ett par veckor sedan). Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben (säger inte emot!).

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

 Bebisen väger c:a 3121 gram. *
 Bebisen är c:a 49.4 cm. *
* Siffrorna avser genomsnittsbebisen och bygger på medelvärden för ett stort antal undersökta Svenska foster. Ref: Lagercrantz, H. (2003).


(Källa: Bli mamma)

Nu - snabbt tillbaka till jobbet. Att rasta hunden tar lite längre tid nu för tiden eftersom jag inte kan gå så fort = mindre tid att äta på. Blev fil och knäcke - gott!!!

I dag är det ingen vanlig dag (2)

Idag är det M´s födelsedag! Hurra, hurra, hurra!
Min tanke var en överraskningsfrukost men när klockan var 6 slogs tv:n på så där sprack överraskningen. Vi låg och slöade en stund innan jag gick och hämtade presenten, en "man-bag" i läder som han kan ha datorn, block mm i. Han blev glad =)

Sen tog vi en liten runda med hunden och köpta nybakta frallor och åt en mysig frukost.
Planen idag var att vi skulle åka in till Täby C och hämta kulorna till amningskudden och sen vidare in till Sthlm där vi skulle strosa runt innan M skulle vara på möte 16:30.

Efter lunch åkte vi iväg till Täby C och hämtade kulorna och där blev vi kvar. Vi gick runt och bara tog det lugnt och ja, några kassar blev det. På Sweet Funky hittade M ett par Esprit-byxor och jag en body från Minymo till pyret. Sen hittade vi ett par byxor till på Zara... När vi var inne på Zara ringde dom till M och sa att mötet var inställt. Tråkigt för honom men vilken mysig eftermiddag vi fick. Vi fikade och fortsatte strosa runt i Täby C, struntade i Sthlm. M hittade en jättesnygg Peak-luvtröja som han köpte och jag hittade en fantastisk vårjacka - som jag absolut inte köpte... Man bör kanske inte prova vårjacka när man är i 9:e månaden, det sitter inte riktigt som man önskar.

                                
M i sin nya tröja och           Shopping till pyret               Så här vill man INTE
sin födelsedagpsresent                                                  att en vårjacka ska sitta...


Sen åkte vi och handlade lite god mat till kvällen och var även förbi Chocolat och köpte godis till förlossningen. Har blivit rekommenderade att ta med det för extra energi, och vi borde nog klara oss på den säcken vi fick med oss hem...

Nu har vi ätit entrecôte m chilli och vitlöksmarinerad sparris och avokado och ska ha en mysig kväll. Imorgon väntar jobb igen...

Over and out

Nu är barnkalaset över. Micke fick presentkort på Bauhaus till nya innerdörrar av sin pappa och hans I. Av sin bror med familj fick han ett "pappa-kit" som innehöll öronproppar, dryckeshållare till barnvagnen mm.

Vi har proppat magen full av korv och fika. Vi orkade inte ens med marängswiss men vet vet, man kanske får i sig en skål senare? Det har varit fullt ös på M´s brors barn som röjt runt i barnrummet. G ville INTE åka hem.

Nu ska vi titta på Criminal Minds från i torsdags och bara mysa.

Ändrade planer

Har sovit en hel del timmar i natt - så skönt. Haft en riktig "prutt-fis" ihopkrupen vid magen och det har varit så mysigt. (Nej, inte Micke...)

Hade tänkt gå morgonpromenad med Uno men jisses som mina ben ser ut! Är jämntjock från vaderna och ner till fötterna. Micke beordrade högläge och här ligger jag nu. Har fått i mig frukost och tagit en dusch i alla fall. Hade lite andra saker på schemat idag än att ligga här med fötterna i vädret. Det är riktigt tråkigt....

Kl 16 är det dags för 33-års kalas. Då kommer hälften av M´s familj över på varmkorv och fika i mängder. Som ett riktigt barnkalas. Bara fiskedammen som saknas.

Nä, stödstrumpor på och hjälpa till lite med lunchen kanske? Ingen favorit idag men M fick välja så det blir stekt kassler med kokt potatis.

En lång lördag

Morgonen startade att försöka få på sig lite varma kläder för att bege oss ut på en morgonpromenad i det helt fantastiska vädret! Är ju inte så smidig längre...
Väl ute var det helt ljuvligt, visserligen kallt om snoken men vi hade nog kunnat vara ute hela dagen. Vi gick en runda utmed ån som i vanliga fall tar ca 40 minuter men med en tjockis i 9:e månaden så tar det 1,5 timme (inkl kloklippning visserligen). Vi bara mös alla 3. Uno sprang lös och åt mängder med snö.


Uno myser i solen          

 
 Dags att rasta tjockisen   

 
  Fantastiskt väder!

När vi kom in blev det en stor, god frukost med nybakta frallor från bageriet. Sen var tanken att vi skulle åka å storhandla men frun i huset var så trött så hon tog en tupplur medan M passade på att tvätta bilen så nu känner vi inte igen den.

När jag vaknat och fixat lite hemma så åkte vi över till svärfar för att dumpa lite kartonger med racingprylar. Stackarn, vi lassar av vår skit där för vi inte får plats...

Vidare till Brukshundcenter och drog på stora spenderarbyxorna, Uno fick ett säkerhetsbälte. Han kommer inte kunna åka i skuffen när vi ska ha barnvagnen där så nu får han åka fram istället. Och då säger lagen - Säkerhetsbälte på! Och vi ville inte fuska med kvaliteten så det blev ett krocktestat och robust säkerhetsbälte/sele.

Vidare till Gränby där vi först åt en pasta till lunch och sedan strosade runt i 10 minuter innan vi började vår storhandling. Så tråkigt men alldeles nödvändigt. Första paketet blöjor är i alla fall inköpt nu, pyret kan ju komma när som så det är nog bra att ha något att sätta på den lill♥ när vi kommer hem.

Väl hemma orkade jag ingenting så fantastiska M fick packa upp allt medan jag sov en timme. Den sömnen gjorde susen för när jag vaknade så bakade jag 3 sorters kakor! Nötchokladkaka, kärleksmums och dumlekakor.När det var klart så fixade vi mat, ryggbiff, hemmagjorda klyftpotatis, vitlökscreme och sallad på tomat, rödlök och avokado. Uno fick märgben. Till det en film och en brasa. Så nu har vi myst och är lite småsega. Det känns som det varit en lång lördag så nu är det dags för kudden.


Fredag - igen!

Veckorna bara rusar iväg! Nu har vi långhelg eftersom både Micke och jag har tagit ledigt på måndag.
Magen har sjunkt ner en ganska bra bit idag, tittade ner och undrade vart den hade tagit vägen. Så nu är det nog dags att börja titta vad vi behöver ha med oss till BB. H♥n kan ju faktiskt titta ut närsom nu MEN vi hoppas det dröjer till mars i alla fall....

Var ute på lunchen idag och, tro det eller ej, så kom jag hem med en liten påse idag med. Pengarna bara rullar iväg!
Det blev en skarf/dreggelduk från Lindex och sen var jag in på Skurk som hade slutrea på alla kläder = 50% rabatt och sen "Ta 3, betala för 2"... Blev 2 par byxor fr Gaia & Ko och en t-shirt från Cheap Monday. Dom har så mycket fint inne på Skurk, tur att lunchrasten tog slut.


Shopping från Skurk & Lindex

När jag kom hem låg det ett paket utanför dörren till famijen. I det fanns det ett Alla hjärtans dags-kort, en söt mössa, ett par vantar och en liten jacka till pyret och 2 hundben till Uno. Det var från min mamma och pappa - tusen tack!!!


Presenter från morfar & mormor

Nu ska vi klura ut vad vi ska äta ikväll. Idétorka som vanligt.

Rabdido

Så tacksam att jag faktiskt är så pigg trots att jag är vaken så mycket på nätterna. Visst är det segt när väckarklockan ringer men när jag väl rullat ur sängen så är det inga problem att komma iväg till jobbet.

Har fixat Mickes födelsedagspresent idag och dragkedjor till amningskudden. Har tvättat tyget oxå så nu är det "bara" sömnaden kvar. Senast jag satt bakom en symaskin var nog i 9:an så vi får väl se hur det går...

Hem efter jobbet, åt lite knäckebröd och en massa vindruvor. Sen kom min kompis A från Upplands Väsby och vi gick till J för tjejkväll med tema barnkläder. Det är J´s syster som är säljare av klädmärket Rabdido. Vilka härliga kläder, härliga färger och det kändes som det var toppkvalitet! Dessutom var det bra priser, trodde det skulle vara mycket dyrare. Hade jag vetat om det är en tjej eller kille i kulan så hade jag blivit fattig på riktigt! Fastnade för en body med igelkottar (fanns inte så mycket att välja på till småttingar) men den fanns tyvärr bara i brunt och vi har redan så mycket brunt. Men jag har J´s systers visitkort så då kan jag beställa senare. Det var så kul att A följde med! En riktigt trevlig kväll.

Nu sitter jag här och lyssnar på svärfar och M som pratar lastbilskörkort mm. Funderar på om jag ska hoppa in i duschen och gå å lägga mig. Har smällt i mig mängde med vindruvor, tror tyvärr jag får halsbränna av det...

Imorgon är det redan fredag, inga planer för kvällen så det blir nog lugnt. Dessutom har vi städ imorgon - skönt!

Nu - dusch!


Föräldrautbildning

I natt var det upp en gång i timmen. Var ändå inte så trött när väckarklockan ringde.
8:30 var det dags för föräldrautbildning och jag hade bara hört negativt om den. Kan ju säga direkt att vi blev positivt överraskade!!! För det första så trodde jag att jag och M skulle vara äldst på stället men vi var 6 st av 8 blivande mammor som var över 30. Sen hade jag hört att själva utbildningen inte var något att ha men det var lite mycket på landstinget nu så dom hade tagit in en förlossningspedagog som var helt fantastisk. Så både M och jag var mycket nöjda när vi gick där i från idag. Vi har en riktigt trevlig grupp som jag ser fram emot att träffa igen.

Gick hem och åt lite smörgåslunch och sen till jobbet. Har varit mycket piggare idag men efter middagen ikväll mådde både jag och M illa. Nu har vi varit ut med hunden och jag känner mig lite piggare.

Imorgon är det fullt ös på jobbet, jag ska skicka ut en massa brev. Sen är det tjejmingel med tema på kvällen. Berättar mer imorgon...

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen krypa ner mellan lakanen. Kanske titta på Hopkins om jag orkar hålla ögonen öppna.

 
Ikväll när vi var ute med Uno var det iiiiiiskallt.
Kan längta tillbaka till Maldiverna då, bara lite...

Ryggläge

Sov så gott i natt och vaknade utvilad. Var nog bara upp en gång i natt (om jag inte gick i sömnen).

Hade en ganska lugn dag på jobbet med lite småpill att fixa och då, helt från ingenstans, känns det som jag får skyhög feber! Blir jättevarm och lite snurrig. Chefen kom och frågade hur det var med mig och när jag berättade så hon åt mig att gå hem. I vanliga fall brukar jag bita ihop men nu skickade jag iväg de sista mailen och sen gick jag hem en timme tidigare. Kände mig lite bättre när jag kom ut i friska luften, tog en skål med glass när jag kom hem och somnade en liten stund.

När M kom hem fixade han middag, färsbiffar med fetaost och dijonsenap i - goda! Efter maten började jag må lite illa, diskade undan och hoppade in i duschen men jag känner mig fortfarande inte 100.... Har ganska mycket vätska i benen i kväll och är småseg i skallen.

Så nu ligger jag i sängen, ska släcka lampan och sova så jag är pigg i morgon. 8:30 ska vi vara på föräldrautbildningen.

Tidig kväll

Nu har vi hämtat bilbarnstolen, en Akta Graco Duologic, och M har satt ihop den. Blir nog bra det. 
En snabb sväng till IKEA och köpte tyg och sen hem. 

          Tyget Inger

Nu har vi ätit Stinas kyckling, ris och sallad på avokado, tomat och rödlök. Ska bara låta maten sjunka ner sen blir det kudden.4 veckor kvar till beräknad förlossning

Hade svårt att somna igår kväll igen men tillslut gick det och sen sov jag ganska gott. Vaknade upp till en kanonfin dag - vilket härligt solsken!

Besöket på mvc gick bra, bra blodtryck 113/80. Lilla hjärtat slog lite snabbare denna gången, 155 per minut, men det berodde nog på att barnmorskan precis hade bökat runt. Det var i alla fall helt normalt. Huvudet är långt nersjunket och fixerat (jo tack, det känns!). SF-måttet var 34.

4 veckor till BF
4 veckor kvar till bf.
(Dags att göra något 
åt luggen nu ser jag).

Idag har bilbarnstolen kommit, får se om vi hämtar den i kväll. Kanske svänger vi förbi IKEA oxå, vi får se vad vi känner för. 

Nu ska jag titta vad jag fick för broschyrer med mig hem från barnmorskan denna gången. 


Uno ute i stadsparken 
med husse idag. 
Snö är gott!!!


Så var helgen över

Tiden går verkligen fort när man har roligt!
Har suttit och pillat med bloggen, filat på design mm och vips så är klockan över läggdax. Kul att lära sig något nytt även om jag egentligen borde lagt ner tiden på att skriva ner förslaget till trädgårdsrenoveringen till styrelsemötet. Lätt att skjuta på saker man inte är intresserad av.

Fick i alla fall med M ut på stan en sväng. Vi var först in en snabbis på Vero Moda, har hittat "skinnjackor" där men det var inte kul att prova just nu med gigantiska magen. Knallade sedan bort till Barista och lunchade. M tog brunchen och jag en grillad ost- och skinkmacka och chilichokladmjölk. Så himla gott. Synd bara att deras meny inte är direkt för gravida. Var egentligen intresserad av en kall macka på surdeg men det var bara en massa saker som gravida bör undvika på - trist. Likaså var det med brunchtallriken som innehöll kallrökt lax och gräddädelost. Men nu är det inte långt kvar förrän jag får äta vilka ostar jag vill och en blodig biff! Som jag längtar!

På vägen tillbaka slank vi in på Lindex. Kom där i från med en kasse, inte helt otippat. En overall, byxor och filt till pyret och en scarf till mig.

Fick gå riktigt sakta på stan, det kändes som pyret skulle ramla ut annars... 
När vi kom hem så bakade jag hallongrottor till M´s födelsedag, körde en maskin tvätt till och sen har jag nog suttit med datorn i knät.

Men nu är det tandborstning och kudden som gäller. Imorgon är det dax för jobb och mvc.


Fix å trix

En kvart! En kvart såg jag av filmen sen somnade jag igår. Har sovit helt ok fram till 4 i natt, gick på toa då men hade så svårt att somna om sen. Det var en massa bök i magen men det är ju bara mysigt. Tur att det är söndag idag och inte jobbdag.

Mådde lite illa och var lite yr efter frukosten men det känns bättre nu med lite Cola Zero i magen. Hade en massa på listan "att göra" idag. Har i alla fall börjat men kommer INTE att göra allt idag. Har börjat tvätta bebiskläder, lagt in lite räkningar för betalning och så har jag begärt föräldrapenning på Försäkringskassans hemsida. Så skönt att ha det gjort. Håller tummarna för att budgeten jag gjort är ok så vi klarar oss på det lilla vi får. Toppen att man kan sköta sånt här över internet!Nu ska jag hänga upp lite tvätt, hoppa in och ta en snabbdusch sen hoppas jag att jag får med mig Micke på stan en liten sväng. Det är riktigt skitväder här men jag behöver frisk luft (och en varm choklad m chili på Barista).Sprickfärdig

S&S hur var jättemysigt, vi åt lunch och bara tog det lugnt. Frun i huset jobbade tyvärr.

Vi svängde in en snabbis på Täby C på vägen hem och beställde kulorna till amningskudden, dom kommer på tisdag. 

Handlade på Coop på vägen hem, lite mat och dom hade märgben så födelsedagshunden har kalasat ikväll. Vi ville inte vara sämre så vi gjorde marängswiss (fast utan grädde). Nu är jag sprickfärdig.

Uno har precis mumsat i sig det sista gottiga på märgbenet.            Marängswiss

Dags för den andra filmen för ikväll, en riktig myskväll. Vi har bäddat ner oss i sängen och Uno snarkar mellan oss. Får se hur länge vi andra är vakna...Natti natti


Idag är det ingen vanlig dag...

Uno den gamla gubben
...idag är det Unos födelsedag! Hurra hurra hurra!
5 år blir den gamla rackarn!!! Hoppas vi kan få tag på smarriga märgben till honom idag.

Det blev i alla fall Tilltugg i går kväll. Åh, vad gott det var. Micke, D&J drack vin. Själv tog jag en alkoholfri drink men det passar inte så bra till tapas. Lite trist att det inte är så bekväma sittplatser bara. Hade lite ont i ryggen på slutet.

I natt har det varit trångt i magen, spänner otroligt mycket och magen är stenhård. Nu på morgonen har det blivit liiite bättre. Det är i alla fall liv där inne♥

Snart ska vi bege oss till Täby för att hälsa på S&S som har köpt hus där. Blir nog en sväng förbi Täby Centrum innan vi åker hem. Tänkte kika in på Panduro och köpa styrolitkulor till en amningskudde av typ saccosäck. Shit vad hormonerna gör en pysslig. Helst skulle jag vilja baka oxå men det får bli nästa vecka/helg så det håller sig till Mickes kalas. Känner inte igen mig själv.

Nej, nu måste jag sätta fart. Måste åka om 40 minuter och jag ligger i sängen....

HD

Usch vilken dag. Ringde SKK för att få reda på hur deras bedömning av Unos höfter gått. Han har grad D (måttlig höftdysplasi) på både höger och vänster bak. Han har dessutom måttliga benpålagringar på höger och kraftiga benpålagringar på vänster - det var INTE det svaret jag ville ha... Men nu är det som det är och så länge han är pigg så får vi njuta av att ha honom hos oss. Hoppas bara det blir L Ä N G E!

Efter det beskedet har dagen gått som i en dimma så när klockan var strax innan 16 så gick jag hem. 
Nu har jag vilat en stund och M och jag ska titta på Criminal Minds från igår innan vi går iväg och äter en bit mat med D&J. Förhoppningsvis får vi plats på Tilltugg, det vore så gott. 


Lilla Malte

Nu är vi precis hemkomna från T&C. Theo sa godnatt strax efter vi hade kommit och sen kröp vi upp i soffan med fika och nykläckt Malte.

Malte fick en otroligt mysig kudde från My Pillow Pets. Har givetvis en likadan här hemma till Pyret.
Hade inte tänkt stanna så länge eftersom jag ligger lite efter med sömnen men det var så trevligt.
                                                                         
Har haft en riktigt envis halsbränna ikväll och hade tabletterna hemma. Har tagit en nu så vi får hoppas att det lägger sig snart. Nu ska jag försöka sova. Micke snarkar redan här bredvid och Uno ligger och väntar på att jag ska lägga i från mig datorn.
Jag myser med nykomlingen.            


En smula småseg

Inte kunde jag somna i natt. Strax efter 4 tittade jag på klockan och konstaterade att det bara var 2 timmar kvar tills jag skulle stiga upp, då blir man lite stressad. Är lite småseg idag men det är väl lika bra att vänja sig. 

Är hemma på lunchen för att rasta Uno och äta något. Lyxar till det med fil m müsli och ett knäckebröd. Gott och okomplicerat. Till efterrätt blir det nog en tugga eller två på någon av chokladbollarna som ligger i kylen.

Ikväll ska vi över till T&C för att hälsa på deras nytillskott, 8 dagar gammal. Han ska nog heta Malte! Blev så glad att han skulle heta det. Det var ett av dom namnen som dök upp först på min "namnlista" men Micke la tyvärr in sitt veto. Vilken tur att någon annan tar det fina namnet istället. Har köpt en liten present till Malte, visar bild senare.

Nu ska jag packa ur diskmaskinen och sen kramas lite med hunden innan jag vankar tillbaka till jobbet.

Min tur nu?

Varför inte?

Och det var makens idé! Kanske inte så tokig eftersom jag har min familj en bra bit härifrån. Nu har dom (eller ja, alla med tillgång till internet) chansen att följa med på våra äventyr.

Närmaste äventyret är väl att få det här att fungera. Har lite dåligt tålamod med "datapill" men Rom byggdes ju inte på en dag, intalar jag mig....

Men det STÖRSTA äventyret börjar inom kort - Om ca 1 månad blir vi föräldrar för första gången. 

Så välkomna att hänga med på våra äventyr i vardagen!

RSS 2.0