Livet som nybliven 1-åring

Prinsessdiadem runt halsen och en av favoriterna - handväskan.

Elli verkar njuta av livet. Det är nya upptäckter varje dag och hon är så nyfiken och snabblärd (både bra och mindre bra saker).

Det rusas runt (varför gå när man kan springa?) med lära-gå-vagn och bilen men än har hon inte släppt taget utan kryper i RASANDE fart när hon vill fram.

Elli älskar sitt rum och sina leksaker. Det härjas runt i slottet och klättras på möblerna hon fick i födelsedagspresent. Hon kan sitta länge och läsa böcker och pilla med sina saker. Dockorna ska åka vagn, åka bil, matas och kramas med.

Favoriten är dock att leka med andra barn. Öppna förskolan, bibblan och sången är himmelriket för en aktiv liten tjej. I måndags fick jag knappt med henne hem från bibblan. Dock har vi sagt upp babysimmet pga den nya simläraren som inte alls är bra. Att betala så mycket pengar utan att utvecklas (det är mer som 30 minuter plask) är det inte värt. Så nu ska vi försöka ta oss till Fyrishov lite då och då.Det är en pratglad tjej som säger titta, hej då, hallå, ja, mamma, dadda (pappa?), no (Uno?), NÄ/AJ AJ (undra varför hon kan dom orden så bra), titty (Kitty), dä (där), titta dä, tittut, atta (borta), gott och givetvis mmmmm. Det ramlar ut lite nya ord varje dag. Väldigt mycket swahili ;)

Morgonbestyr

Men det allra bästa är nog att det är en så mysig tjej. Att sitta i knät en timme och mysa framför barntv/film alt framför datorn är inga problem. Och det är inte bara mamma och pappa som får njuta av det. Det kan mysas med de flesta. Förra helgen somnade hon i Tommys famn (och honom träffar hon ändå inte så ofta). Det är inte en blyg tjej.

Och sen denna järnvilja och envishet. Får hon inte som hon vill eller om det inte går som hon vill så rasar hela världen. Det skriks och kastas saker. Men vad säger man, hon har ju både mamma och pappa att brås på.

En sak som inte är så kul är att sova på kvällen. När de flesta barn blir dåsiga och somnar efter vällingen så blir Elli som ny och ska rusa runt och busa. Det är sällan hon sover före kl 21 och då är vi andra så trötta att vi somnar vi med. Igår kväll hade hon panik och gallskrek i ca 40 minuter innan hon däckade i vår säng (visserligen är hon inte frisk just nu men det är en kamp nästan varje kväll). Hon har även haft nattskräck ett par gånger.

Det är en fantastisk liten tjej vi har!!!

För ett år sedan ♥

Lite siffror från 1-årskontrollen
Längd: 74 cm
Vikt: 9330 gram
Huvudomf: 44 cm
Tänder: 2 st

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0